Probleme pentru George Simion: AUR, cădere abruptă în sondaje! PSD conduce detaşat

Efectele războiului asupra opțiunilor politice ale românilor încep deja să se vadă. PSD conduce în clasamentul intenției de vot cu 32% (32,7% în februarie).

Social-democrații sunt urmați de PNL care revine pe locul 2 cu 19,9% (16,6% în februarie). AUR suferă un recul coborând la 18,9% (22,4% în februarie). USR stagnează, înregistrând 10,8% din opțiuni (10,3% în februarie), scrie pe contul să de Facebook Remus Stefureac, președintele INSCOP.

CITEŞTE ŞI: George Simion, previziuni sumbre: Suntem cu pantalonii în vine! Dragii mei…

Creșterea usoara a PNL ar putea fi pusă pe seama activității recente intense a președintelui și a premierului care castiga puncte pe fondul vizibilității foarte mari în asociere cu repere de credibilitate precum NATO și UE.

AUR, în scădere

Scăderea usoara a AUR poate fi explicată prin dispariția formațiunii din prim-planul atenției publice, dublată de acuzații care au fost aduse de mass-media si adversarii politici privind atitudini pro-ruse ale unor membri sau persoane asociate acestui partid.

In mod cert, modul în care partidele aflate la putere vor gestiona imensele provocari de securitate, dar si socio-economice, vor influenta puternic optiunile electorale.

La fel cum pozitionarea partidelor de opozitie fată de agresiunea Rusiei si consecintele acestei invazii pentru securitatea si calitatea vietii in Romania vor avea efecte asupra intentiei de vot.

Sondajul INSCOP MONITOR, reprezentativ la nivel național, a fost realizat de INSCOP Research în parteneriat cu Verifield în cadrul unui proiect inițiat de STRATEGIC Thinking Group/Grupul de Gândire Strategică. Datele au fost culese prin interviuri telefonice în perioada 2-7 martie 2022 pe un eșantion de 1077 de respodenți. Eroarea maximă admisă este de +/-3%

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here