Ministrul Apărării: „Trebuie să ne asigurăm securitatea la Marea Neagră”

Vasile Dincu, sursa: FB

Vasile Dîncu, Ministrul Apărării, spune că 30% din bugetul ministerului ar trebui să fie alocat pentru a asigura securitatea la Marea Neagră.

Conform minstrului, România are nevoie de achiziţii în domeniul naval. „Există o regulă la NATO, de 20%, noi sper să depăşim 30% pentru înzestrare, pentru că ăsta este lucrul de care avem cea mai mare nevoie. Avem nevoie în acest moment mult mai mult, pentru că situaţia strategică o impune, avem nevoie de înzestrare în zona navală. Pentru că Marea Neagră a devenit un lac plin de rechini, avem nevoie nu numai de corvete, avem nevoie şi de fregate moderne, probabil şi de alte tipuri de armament necesar, ca să ne asigurăm securitatea la Marea Neagră”, a declarat Vasile Dîncu, potrivit Digi 24.

În ceea ce priveşte achiziţiile în domeniul Apărării, ministrul a apreciat că procedurile sunt lungi şi că există licitaţii blocate pentru că „nu a existat o respectare a legilor legate de achiziţii”.

„Sunt câteva lucruri care ţin de legislaţie în primul rând. Achiziţiile care au fost blocate la un moment dat nu sunt blocate din voinţa cuiva, ci sunt blocate pentru că nu a existat o respectare a legilor legate de achiziţii (…) Noi încercăm şi prin reglementările noastre proprii să realizăm cât mai repede înzestrarea, dar nu o putem face în momentul în care unii din cei care oferă nu respectă legea în totalitate”, a mai afirmat Dîncu.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here