Eșec după prima discuție în fosta coaliție. Cioloș: Florin Cîțu mi-a spus că are nevoie de mandat de la partid

Dacian Cioloş a discutat la sediul PNL aproximativ o oră cu Florin Cîțu, Kelemen Hunor și Varujan Pambuccian în vederea formării unei majorităţi parlamentare. Negocierile s-au încheiat fără a exista o înțelegerea pentru susținerea unui Guvern Cioloș.

„Am avut această discuţie la invitaţia premierului desemnat Dacian Cioloş. Azi nu am ajuns la o concluzie, trebuie să vedem ce va discuta fiecare dintre părţi în forurile decizionale”, a declarat Kelemen Hunor.

„Astăzi, nu a fost nicio concluzie la această discuție. Am spus și în această întâlnire că mi se pare normal ca cei care au declanșat criza, adică coaliția AUR-PSD-USR să vină și cu o soluție. Am primit mandatul domnului Dacian Cioloș, o să mai discutăm, o să mai vedem, dar astăzi nu este nicio concluzie”, a declarat liderul PNL, Florin Cîțu.

Întrebat dacă există disponibilitate pentru refacerea coaliției PNL-USR-PLUS-UDMR, Cîțu a răspuns: „Astăzi suntem aici, am spus, din respect pentru români. Noi vrem ca România să nu rămână în criză, dar așa cum am spus, și spun de fiecare dată, soluția, în primul rând, trebuie să vină de la cei care au aruncat România în criză. După aceea mai vedem mai departe.”

La rândul său, Dacian Cioloș a declarat miercuri seara, după întâlnirea cu liderii PNL și UDMR, că așteaptă un răspuns de la Florin Cîțu și Kelemen Hunor vineri, când urmează o nouă întâlnire.

„Obiectivul meu, și obiectivul partidului pe care îl reprezint, este să dăm un guvern României cât mai repede, să mergem cu o soluție în Parlament, cât mai rapid, pentru că dată fiind situația, gravitatea situației, cred că nu putem aștepta discuții foarte lungi. În mod normal și natural am venit spre PNL și UDMR, pentru că din punctul nostru de vedere nu există altă formulă de construcție majoritară în Parlament, la care noi să participăm. Florin Cîțu și Kelemen Hunor mi-au spus că au nevoie de o discuție în partid, ca să ia un mandat pe o astfel de negociere, și că în următoarele zile, vineri, vom avea o nouă întâlnire în care să vedem care sunt deciziile în cele două partide. Florin Cîțu are nevoie de această discuție, care va avea loc în conducerea partidului”, a declarat Cioloș.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.