Ciolacu, reacție după eşecul negocierilor lui Daea cu Comisia Europeană: Vom vedea la rotativă dacă este sau nu vinovat!

FOTO: Facebook/Marcel Ciolacu
FOTO: Facebook/Marcel Ciolacu

Președintele PSD Marcel Ciolacu a avut o primă reacție despre eşecul negocierile ministrul Agriculturii Petre Daea cu cei de la Comisia Europeană. „Vom vedea la rotativă dacă este sau nu vinovat”, a spus Ciolacu.

„În primul rând, suma venită de la Comisie a fost una ridicolă faţă de efortul României, Bulgariei, Cehiei, Slovaciei. S-au făcut anumite criterii care au dezavanatajt România. nu am avut nicio discuţie cu domnul Daea de când a venit de la Bruxelles. Cred că am avut o singură şedinţă. Am avut discuţii.

Suma mi se pare mult prea mică. Faptul că am rămas printre statele că am primit 10 milioane, e un lucru bun. Cred că în acest moment statul trebuie să intervină şi să mărească suma. Fermierii în primul şi în primul rând aşteaptă soluţii. Dacă mergem pe această logică, este logica de a căuta un vinovat. Dar nu încălzeşte pe nimeni dacă este domnul Daea sau nu. Vom vedea la rotativă dacă este sau nu vinovat. Până atunci să lăsăm ministerele şi miniştrii să funcţioneze. Sunt ferm convins că în luna mai vom face pe fiecare ministru în parte o analiză concretă”, a declarat Marcel Ciolacu, miercuri la Europa FM.

România, cele mai puține compensații de la Comisia Europeană

Comisia Europeană a anunţat luni că va sprijini fermierii din Polonia, România şi Bulgaria, cu fonduri în valoare totală de 56,3 milioane de euro, finanţare din rezerva Politicii Agricole Comune (PAC). Banii vor fi alocați pentru compensarea pierderilor economice datorate creșterii importurilor de cereale şi oleaginoase venite din Ucraina şi limitarea impactului dezechilibrelor pieţei. Deși fermierii români au suferit pierderi uriașe, România va primi cei mai puțini bani.
Astfel, a fost propusă alocarea unei sume de 29,5 milioane de euro Poloniei, 16,75 de milioane de euro Bulgariei, iar României 10,05 milioane de euro.
România a avut o pierdere de 45 mil. euro din cauză cerealelor ucrainene care au invadat piaţa.
Considerat de către fermieri principalul vinovat pentru cele mai mici compensații din bani europeni, ministrul Agriculturii, Petre Daea, se apără și spune că a făcut tot ce trebuia… „Am făcut tot timpul ceea ce a trebuit pentru ţară, am făcut tot timpul ce trebuie pentru fermieri”, a susținut Daea.

Cetățeanul TV

1 COMENTARIU

  1. Consider că acest articol poate fi un punct de pornire pentru o discuție mai amplă și echilibrată despre subiectul eșecului negocierilor dintre Petre Daea și Comisia Europeană. Este important să analizăm cu atenție aceste situații și să ne asigurăm că luăm decizii bine informate și echilibrate pentru binele societății și al țării noastre.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.