luni, iulie 15, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăInvestigațiiAchiziții publiceSCANDALOS! Noul PUG al Bucureștiului, o „glumă” care s-a scumpit cu 1,6...

SCANDALOS! Noul PUG al Bucureștiului, o „glumă” care s-a scumpit cu 1,6 milioane de euro

-

Noul Plan Urbanistic General al Capitalei bate pasul pe loc, dar prețul se umflă pe zi ce trece.

PUG
Arhiitectul șef al Capitalei, Gheorghe Pătrașcu, va avea de tras din greu cu echipa care încearcă să facă noul PUG al Bucureștiului

Zilele trecute, presa a anunțat că s-ar fi încheiat prima fază de elaborare a noului Plan Urbanistic General (PUG) al Capitalei. Stadiul proiectului a fost prezentat, la jumătatea acestei luni, în Comisia Tehnică de Urbanism și Amenjarea Teritoriului din Primăria Capitalei.
Astfel, echipa care a câștigat concursul de soluții pentru realizarea noului PUG a susținut, în fața Comisiei, că după un an de zile de muncă, a introdus în Baza de Date Urbane pentru noul PUG cele peste 850 de Planuri Urbanistice Zonale (PUZ) și de Detaliu (PUD) care aduc derogări PUG-ului din 2000. Toate bune și frumoase, s-ar putea spune, dar „meseriașii” care lucrează la PUG au uitat, se pare, că mai trebuie să stabilească, în cadrul aceleiași etape, de pildă, și câte dintre PUZ-uri mai sunt legale, ba, mai mult, toate acestea trebuia să fi fost interpretate și din punct de vedere juridic. Ceea ce nu s-a întâmplat, deși chiar în tema de concurs pentru noul PUG era prevăzut acest lucru.
Contractul de realizare a PUG, semnat în octombrie 2013, prevedea ca, în termen de un an, să fie realizată și analizarea şi evaluarea stadiului de dezvoltare al Municipiului București, inclusiv studiile de fundamentare pentru fiecare componentă (zone protejate, rețele edilitare, sistemul de transport, etc). Acestea nu au fost realizate însă în termenul contractual de 12 luni, realizatorii PUG-ului mărginindu-se la vorbe frumoase, concepte și câteva desene..

De la 8 milioane la 9,6 milioane de euro

Pe nesimțite însă, prețul de realizare a PUG-ului de către asocierea de firme condusă de Centrul de Cercetare, Proiectare, Expertiză și Consulting al Universității de Arhitectură și Urbanism, a crescut pentru bucureșteni de la 8 milioane de euro la 9,6 milioane de euro. Aceasta în situația în care Universitatea de Arhitectură și firmele ascoiate au câștigat licitația pentru PUG oferind prețul maxim!
Creșterea de preț ar fi tocmai pentru niște studii de fundamentare suplimentare care nu ar fi fost incluse în caietul de sarcini.
De ce crește prețul, de ce nu au fost incluse studiile în caiet, cine este obligat să lucreze la PUG și ce alți bani au fost cfheltuiți de Primărie pe proiecte răsunătoare, nefinalizate nici până astăzi aflați de la „Cetățeanul” în zilele următoare.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

VIDEO Donald Trump a fost împușcat în ureche, la un miting electoral:„Am simţit imediat glonţul sfâşiindu-mi pielea”

0
Donald Trump a fost victima unei tentative de asasinat, la un miting electoral în statul Pennsylvania. Fostul președinte al SUA a fost împușcat în ureche, însă viața lui nu este pusă în pericol. Atacatorul a fost un bărbat în vârstă...