DOVEZI Numărul real al morților de la Spitalul Pantelimon este mai mare decât cel anunțat oficial! Lista mincinoșilor

Lista mincinoșilor îi cuprinde pe ministrul Alexandru Rafila, Corpul de control al Ministerului Sănătății și Colegiul Medicilor București. Cu toții au dezinformat cu privire la numărul real al deceselor suspecte de la Spitalul Sf. Pantelimon. Nici Parchetul nu a știut numărul real al morților, au dezvăluit sursele Cetățeanul.

Ziarul Cetățeanul are dovada că numărul de morți de la Secția ATI a Spitalului Sf. Pantelimon este mult mai mare decât cifrele servite oficial de Ministerul Sănătății. Dovezile prezentate de noi arată că oficialii din Sănătate nu au verificat nici măcar numărul real al deceselor suspecte de la Spitalul Sf. Pantelimon, ceea ce creează dubii serioase asupra obiectivității așa-zisei anchete demarate de Ministerul Sănătății și Colegiul Medicilor, pentru aflarea adevărului.

Sunt doar două ipoteze: fie anchetele au avut drept scop „albirea” conducerii Spitalului Pantelimon, fie că anchetele, atât ale Corpului de control al lui Rafila cât și cea a Colegiului Medicilor, au fost făcute din pix, superficial, din moment ce nu au reușit să afle nici măcar numărul real de decese.

Dezinformările ministerului condus de Rafila – au fost doar 17 morți

Chiar de la izbucnirea scandalului, ministrul Sănătății Alexandru Rafila a încercat să minimizeze gravitatea faptelor de la Pantelimon. Pe 13 aprilie, toată presa a preluat o declarație a lui Rafila, în care afirma că în patru zile la Spitalul Sf. Pantelimon au fost înregistrate „doar” 17 decese.
Ministerul Sănătății i-a ținut isonul ministrului, confirmând aceste cifre, iar Colegiul Medicilor București a „anchetat” cele 17 cazuri.

Nu e vorba de 19, ci e vorba de 17 cazuri de decese în decurs de patru zile. Reclamația inițială, făcută de o persoană pe care nu am reușit să o cunoaștem, o asistentă medicală… (…) Mai e un lucru important, pentru că toată lumea a raportat cele 17 decese la Secția de Terapie Intensivă, în Secția de Terapie Intensivă ajung toți bolnavii grav din tot spitalul. Deci era vorba de numărul de decese înregistrat la nivelul spitalului. Ei au decedat în Secția ATI, dar acolo sunt duse cazurile grave şi se întâmplă lucrul ăsta în Secția ATI”, a spus Rafila.

Totodată, ministrul a declarat că în prima zi, joi 4 aprilie 2024, au fost șapte morți.

Ziarul Cetățeanul are dovada că joi, 4 aprilie 2024, nu au murit la secția Anestezie Terapie Intensivă (ATI) doar 7 pacienți, ci 12 dintre cei internați aici. Adică, aproape jumătate din numărul de paturi de la secția ATI!?! Aceasta înseamnă că, în total, în cele patru zile (4-7 aprilie 2024) au fost înregistrate cel puțin 22 de decese, nu 17 cât au anunțat spitalul și Ministerul Sănătății.

Lista celor 12 pacienți decedați pe data de 4 aprilie la Spitalul „Sfântul Pantelimon”. Cinci lipsesc din raportările oficiale

Inițial, am avut informația că în data de 4 aprilie ar fi fost 11 decedați în loc de șapte, cât s-au raportat oficial. Astfel că la conferința de presă susținută pe 1 mai de Colegiul Medicilor din Municipiul București (CMMB) am întrebat-o pe Liana Pleș, președintele comisiei de disciplină a colegiului, dacă a verificat numărul decedaților din secția ATI pentru ziua de joi, 4 aprilie 2024, și dacă are de gând să facă o anchetă în acest caz. Liana Pleș a rămas înmărmurită, fără nicio reacție sau răspuns.

Ulterior, am reușit să obținem datele oficiale ale spitalului și a reieșit că numărul real al decedaților din data de 4 aprilie a fost de 12 pacienți trecuți în neființă, nicidecum șapte. Cei 12 pacienți decedați joi, 4 aprilie sunt:

  1. Aurelia T. – ora decesului 05,35

2. Gabriel M. – ora decesului 11.55

3. Marin D. – ora decesului 14.55

4. Marian M. – ora decesului 14.55

5. Maria P. – ora decesului 15.14

6. Leon N. – ora decesului 15.25

7. Ecaterina G. – ora decesului 16.55

8. Carmen V. – ora decesului 19.15

9. Constantin S. – ora decesului 19.50

10. Gheorghe S. – ora decesului 20.55

11. Emilia N. – ora decesului 21.25

12. Cătălin S. – ora decesului 22.55

Martor ascuns de ochii procurorilor

Surse din cadrul spitalului ne-au dezvălui că unul dintre martorii evenimentelor tragice din 04-07 aprilie 2024 ar fi fost ascuns de ancheta Parchetului – infirmiera Lenuța S., „promovată” asistentă fără concurs. „A fost trecută asistentă în salonul 3 ATI, era la program de 8 ore, încă în pregătire. La un moment dat, când celelalte asistente au trebuit să meargă la farmacia spitalului, au lăsat saloanele în grija Lenuței. Ea a făcut apoi mare scandal când a văzut ce ar fi făcut medicii pacienților, au auzit-o toate asistentele”, ne-au dezvăluit sursele. O dată cu declanșarea scandalului, Lenuța S. a fost trecută din nou drept infirmieră și nu a mai figurat pe lista asistentelor predată procurorilor.

Ca atare, cel puțin până ieri, Lenuța S. nu a fost audiată de procurori, care nu au avut habar că mărturia infirmierei ar putea conduce la aflarea adevărului în acest caz revoltător.

Cetățeanul TV

8 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.