#FAPTE: START SPRE VIITOR. Primarul Daniel Florea: Avem nevoie de exemple pozitive!

Bursele școlare, #FAPTE: START SPRE VIITOR
Primarul Daniel Florea a fost alături de elevii din Sectorul 4

Primăria sectorului 5, prin Centrul Cultural şi de tineret „Ştefan Iordache”, a organizat pentru cei mici, dar şi pentru cei mari, un adevărat turnir al distracţiei şi al competiţiei intitulat #FAPTE: START SPRE VIITOR.

Punctul culminant al evenimentului a fost Parada performanței, la care au participat mii de elevi. Edilul Sectorului 5, Daniel Florea, care a fost tot timpul alături de copii, a acordat Cetățeanul un interviu, în care a vorbit despre „investiția în viitor”.

Cetățeanul: Mii de elevi au răspuns invitației Primăriei Sectorului 5 și au participat la Parada performanței. Ce înseamnă elev de 10.00?

Daniel Florea: Cel mai important lucru este că elevii se simt recompensați pentru performanță. Nu au fost recompensați doar elevii care au luat nota 10.00, ci și pe cei care au participat la Parada performanței, pentru că sunt cei mai iubiți din școală, cei mai populari, cei mai buni la sport, la muzică, la dans. Asta înseamnă Parada performnței și asta înseamnă elev de nota 10.00. Și pentru că au participat mii de elevi la acest eveniment sunt foarte fericit că reușim să dăm și exemple pozitive. Sunt foarte mulți care au dat exemple negative. Eu cred că aici trebuie să ridicăm la suprafață și să arătăm valorile. Cred că este lucrul cel mai important care s-a întâmplat la acest eveniment.

Cetățeanul: Ați inițiat numeroase programe pentru copii, ați dat burse și rechizite, v-ați aflat în mijlocul copiilor și în prima zi de școală. Nu i-ați uitat nici pe studenții din sectorul 5. Vă veți opri aici?

Daniel Florea: În niciun caz nu ne vom opri aici, vom continua aceste programe și vom încerca să le îmbunătățim. Diferența între lucrurile care se fac artificial și lucrurile care se fac din suflet se vede atunci când ești între oameni. A fost atât de caldă atmosfera de aici încât s-a văzut clar că există o comuniune sufletească.

#FAPTE: START SPRE VIITOR. Este nevoie să-i dai sprijin unui om atunci când decolează

#FAPTE: Start spre viitor

Cetățeanul: Se poate spune că este un start spre viitor?

Daniel Florea: Da, este o investiție în viitor, pentru că este nevoie să-i dai sprijin unui om atunci când decolează. Atunci când pleacă avionul, are nevoie de cea mai mare putere, ca să facem o metaforă. Așa este nevoie și pentru copii, trebuie să se simtă puși în valoare, să simtă că au sprijinul celor din jur. E lucrul cel mai important pe care putem să-l facem cu toții – și administrația locală, și părinți, și profesori.

Cetățeanul: Unii v-au criticat pentru inițiativa orarului personalizat cu caricatura dvs, dar și cu o poezie motivațională. Ce le răspundeți?

Daniel Florea: Am vrut să fac ceva care să-i determine să învețe zâmbind. În momentul în care un copil deschide o carte și zâmbește este cel mai important lucru. La fel și în cazul unui orar. Dacă te uiți cu drag la el… Gândiți-vă că nu am pus o fotografie de a mea, am pus o caricatură. Nu am pus niște niște cuvinte fără sens, bombastice, ci niște versuri simpatice, menite să-i mobilizeze pe copii. Nu a fost decât o încercare frumoasă, cred eu, de a-i face pe copii să învețe zâmbind.

Florea: Nu acceptăm să ne facă agenda politică partidele mai mici sau președintele

Cetățeanul: În ultima perioadă PSD a a trecut prin momente mai dificile. ALDE a ieșit de la guvernare, președintele a respins miniștrii propuși de premier… Cade Guvernul sau iese mai întărit din aceste încercări?

Daniel Florea: După decizia Curții Constituționale din 18 seprembrie vom vedea cine a avut dreptate – primul ministru sau preșdintele României. Părerea mea este că primul ministru. PSD a avut și are în continuare – s-a dovedit majoritatea pentru a trece Guvernul prin Parlament, dar nu acceptăm să ne facă agenda politică partidele mai mici sau președintele. Suntem totuși cel mai mare partid din România, avem cel mai mare număr de parlamentari, de primari, aleși locali, motiv pentru care ne facem propria agendă politică. Nu permitem nimănui, nici chiar președintelui României aflat în campanie electorală să ne facă agenda.

Cetățeanul: Primul ministru Viorica Dăncilă a propus partidelor parlamentare semnarea „Pactului național pentru bunăstarea românilor”, un pact care, consideră președintele PSD, „trebuie să fie garanția politică a continuării creșterii nivelului de trai al românilor în perioada următoare”. Cum putem interpreta această inițiativă? Ar putea fi un semn de slăbiciune?

Daniel Florea: Fiecare poate să-l considere cum vrea, atât vreme cât îl semnează și nu taie pensii și salarii, pentru că ne-am chinuit să găsim bani să le mărim. Iar acum efortul este sustenabil. Dacă vrei să vii la guvernare cu gândul de a tăia ceva, mai bine rămâi în opoziție

Cetățeanul: Premierul a adus ca argument faptul că România are a doua cea mai mare creștere economică din Europa, iar „salariile și pensiile au crescut cu un ritm fără precedent”…

Daniel Florea: Eu cred că cine nu-l semnează își dezvăluie intențiile, poleite până acum de vorbe mieroase, în eventualitatea în care ar ajunge la guvernare. Este foarte important pentru oameni să aibă stabilitate financiară, pentru ei și pentru copiii lor, ca unii să-și bată joc de asta prin gesturi politicianiste.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here