Scandalul examenului de rezidențiat. Pintea cerșește un ministru interimar pentru două zile la Educație

Sorina Pintea
Sorina Pintea

Rezidenţiatul s-ar putea organiza, la noua dată stabilită pentru 8 decembrie, dacă preşedintele Klaus Iohannis ar numi pentru două zile un interimar la Ministerul Educaţiei, care să semneze ordinele de ministru în baza cărora se organizează examenul.

„Preşedintele poate să numească un ministru interimar pentru două zile, astfel încât aceste ordine să poată fi semnate. Până la urmă, cu siguranţă este o problemă pentru că în afară de actele normative pe care trebuia să le promovăm, mai există un act normativ care spune că suntem obligaţi să organizăm acest concurs în trimestrul 4 al fiecărui an. Cred că există soluţii din punct de vedere juridic, nu neapărat, ştiu eu o legătură că nu face Guvernul… Preşedintele poate să numească un ministru interimar pentru două zile astfel încât aceste ordine să poată fi semnate”, a declarat Sorina Pintea, ministrul interimar al Sănătății, la Digi 24.

Examenul de rezidenţiat se organizează în baza a şapte ordine de ministru, între care trei sunt comune Ministerului Sănătăţii şi Ministerului Educaţiei. Iniţial, examenul a fost stabilit pentru 17 noiembrie, fiind reprogramat pentru 8 decembrie.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ