Replici de maneliști între Firea și Băsescu: „Poate îți arăt că nu sunt bătrân”

Traian Băsescu și Gabriela Firea
Traian Băsescu și Gabriela Firea

Invitat duminică seara la un post de televiziune, fostul președinte Traian Băsescu a afirmat că actualul primar al Capitalei, Gabriela Firea, a gestionat prost bugetul municipalității și că acum se plânge că este în faliment nedeclarat.  Nervoasă, Firea a cerut drept la replică și a intervenit telefonic. A urmat o ceartă ca la ușa cortului, cu replici dure de ambele părți.

Traian Băsescu a spus la România TV că Gabriela Firea a gestionat prost banii Capitalei și acum se plânge că este în faliment nedeclarat. Traian Băsescu: „Doamnei  Firea îi place să spună că este al doilea om cu număr de voturi pentru republică. Aşa este, însă dânsa a câştigat cu 18%. Chiar dacă până acum Firea a reuşit să păcălească pe imagine, a gestionat atât de prost resursa Capitalei pentru că ea însăşi ne spune că e în faliment Primăria Capitalei. I s-au luat 400 milioane dintr-un buget care depăşeşte un miliard”, a spus fostul șef al statului și fost primar al Capitalei. La România TV.

Replica Gabrielei Firea a venit prin telefon

Gabriela Firea: Nu e prima oară când domnul Băsescu minte. Îmi pare rău că a fost şi primar, şi om politic cu experienţă, să mintă. Şi acum, şi acum doi ani, suma a fost de maxim 600 milioane euro, din care dumnealui ştie că sunt bani care merg către transportul în comun şi către termice. A veni şi să spui că bugetul Primăriei Capitalei e de un miliard de euro. Să mai dea lecţii cui mai crede. Poate are şi o soluţie cum vom plăti primăria datoriile către Costică Constanda, provenite de pe vremea domniei sale.

Traian Băsescu: Spune că nu are bani, dar a cheltuit bani ca să înfiinţeze 22 de companii, care au fost declarate ilegal inființate de instanţă, dar a băgat în clientela politică 200 de milioane. Doamna Firea, minţiţi.

Gabriela Firea: Dacă nu aveţi informaţii corecte, nu mai minţiţi.

Traian Băsescu: Minţiţi fără ruşine. Eu ştiu că proveniţi din trustul Intact, unde asta e viaţa cu minciunile, dar nu puteţi minţi la nesfârşit.

Gabriela Firea: Sunteţi un mincinos şi cred că veţi ieşi din politică ca un mincinos. Sunteţi în afara subiectului. Încă o dată să vă fie ruşine.

Traian Băsescu: Lăsaţi-o cu ruşinea, că dacă v-ar fi cât de cât ruşine aţi arăta pe ce aţi cheltuit banii Capitalei.

Gabriela Firea: Sunteţi primarul zero. La bătrâneţe, arătaţi că aţi rămas tot un mincinos. Nu aţi făcut nimic la Primăria Capitalei, nu aţi făcut nimic ca preşedinte.

Taian Băsescu: Poate vă dovedesc că nu-s bătrân De unde până unde mă scoateţi bătrân? Nu vreau ca un demagog ruşinos să spună pe ce aţi cheltuit bugetele. Replica se dă cu inteligenţă, nu cu minciuni. Dvs. nici câinii nu-i  fugăriţi. Nu am nimic cu dvs, am cu minciunile pe care le spuneţi. Dezinformaţi continuu. Vă deranjează savanţii?

Gabriela Firea: Poate sunteţi un savant de bodegă, nu de bibliotecă. Din păcate, ieşiti din politică foarte urât.

Traian Băsescu: Dar cine v-a spus că ies?

Gabriela Firea: Nu mi-e frică de gura dvs spurcată.

Traian Băsescu: Dvs. puteţi convinge bucureştenii într-un singur mod, arătaţi cum aţi cheltuit banii. Ce s-a văzut doamnă? S-a văzut că am stat fără apă caldă toată iarnă.

 

LĂSAȚI UN MESAJ