Daniel Florea se înscrie și în cursa de campion între primarii Capitalei

primarii Capitalei

După ce a fost reconfirmat președinte al PSD Sector 5 și a fost propus de organizație candidat pentru funcția de președinte executiv al partidului, primarul Daniel Florea și-a prezentat luni bilanțul celor trei ani de mandat în fruntea Sectorului 5.

Bilanțul pozitiv prezentat de Daniel Florea într-un an în care Gabriela Firea dar și alți primar s-au grăbit să anunțe falimentul arată că piedicile administrative și birocratice pot fi depășite, iar atitudinea pozitivă coroborată cu un bun management și atragerea de fonduri suplimentare pot duce la creșterea bunăstării alegătorilor chiar și în conjuncturi mai dificile.

Cel mai dificil mandat dintre primarii Capitalei

Potrivit datelor ecoomice prezentate, după plecarea echipei lui Marian Vanghelie de la conducerea sectorului, Sectorul 5 avea cel mai mic buget – 430.000 mii lei și cea mai mare datorie publică, aflându-se în pragul falimentului administrativ! La trei ani de preluarea mandatului, în 2019, bugetul Sectorului 5 s-a triplat – 1.324.365,76 mii lei, iar datoria publică a fost refinanțată, permițându-se astfel alocarea de fonduri substanțiale pentru investiții și obținându-se economii totale de 204 milioane de lei în următorii 4 ani!

În paralel, sectorul condus de Daniel Florea a atras 425,73 milioane de lei fonduri europene și naționale la Bugetul Sectorului 5. Sub aspect administrativ, Primăria Sectorului 5 a marcat intrarea în normalitate prin ocuparea, în premieră, a postului de arhitect – șef al Sectorului 5, care era vacant de ani de zile!!! Totodată, noul sediu al Primăriei, situat pe strada Fabrica de Chibrituri, găzduiește acum cel mai mare spațiu de lucru cu publicul din România: peste 2.500 mp. Dar acesta nu este singurul record anunțat de Daniel Florea.

Florea, recorduri de urmat pentru primarii Capitalei

primarii CapitaleiÎn enumerarea realizărilor echipei sale în slujba locuitorilor sectorului, Daniel Florea a amintit de cea mai mare acțiune de relocare socială din Europa de Est! Mai mult de 100 de oameni din cartierul Ferentari, care locuiau în case de carton, au fost relocați și reintegrați social, iar copiii lor merg acum la școală și trăiesc în condiții civilizate.
O altă realizare de invidiat pentru primarii Capitalei, în domeniul reformei asistenței sociale, a fost înființarea Complexului Multifuncțional Sfântul Andrei – unde mai mult de 20.000 de locuitori ai Sectorului 5 beneficiază de servicii medicale de stomatologie, imagistică, nutriție, oftalmologie, dermatologie, laborator de analize, fiziokinetoterapie;
La acestea se mai adaugă în premieră: baie publică și spălătorie socială în cartierul Ferentari;
deschiderea în incinta Școlii Gimnaziale nr. 147 „Petrache Poenaru” din strada Bacău nr. 1, a Centrului de Zi de Recuperare a Copilului cu Dizabilități, unic ca suprafață, dotări și complexitate a serviciilor oferite, potrivit raportului lui Daniel Florea.

Investiții în reabilitarea blocurilor și siguranța cetățeanului

Tot în premieră după atâta amar de ani, Sectorul 5 are, în sfârșit, contract de salubrizare și deszăpezire care a ridicat, printre altele, 15.000 de tone de deșeuri din cartierul Ferentari. În ciuda acestora Daniel Florea a anunțat că dorește ca de salubritatea Sectorului să se ocupe serviciile specializate ale Primăriei. Tot după o pauză îndelungată (mai bine de 7 ani!) a fost reluată, după actualizarea documentației tehnice, reabilitarea termică a blocurilor. În prezent, 143 de blocuri sunt în curs de reabilitare alte aproape 400 de blocuri urmând să fie reabilitate în 2020.

Anul electoral 2020 va găsi,Sectorul 5, paradoxal pentru unii, drept cel mai sigur din Capitală datorită unui sistem de monitorizare video apreciat de Florea drept cel mai performant din România: „400 de camere de luat vederi pentru unitățile de învățământ, intersecții, parcuri și zone cu grad de pericol ridicat, monitorizate prin cel mai modern Dispecerat al Poliției Locale”. La creșterea siguranței contribuie și faptul că 5.000 de elevi din ciclul primar, beneficiază acum gratuit de un ceas inteligent, cu buton de panică, conectat la un server al Poliției Locale a Sectorului 5 pentru prevenirea și monitorizarea cazurilor de violență.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here