Ce șpagă a dat o femeie pentru a se angaja infirmieră la un spital din Galați

O femeie din Galați a plătit 3.000 de euro pentru a se angaja pe un post de infirmieră la un spital din Galați. Suma a fost acordată unei persoane care a lăsat, în mod nereal, să creadă că are influență asupra unui medic din cadrul comisiei de examen organizat la un spital din Galați. În acest dosar, două persoane au fost trimise în judecată, informează Direcția Generală Anticorupție.

„Procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galați, ca urmare a finalizării urmăririi penale, efectuate cu sprijinul polițiștilor anticorupție ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Galați. a întocmit rechizitoriul  prin care a dispus trimiterea în judecată a două persoane inculpate pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență, respectiv pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la trafic de influență”,se arată într-un comunicat de presă al DGA.

Potrivit anchetatorilor, în luna aprilie 2017, una dintre inculpate a primit pentru sine, atât în mod direct, cât și prin intermediul celeilalte inculpate, suma de 3.000 de euro de la un martor denunțător, după ce a lăsat, în mod nereal, să creadă că are influență asupra unui medic din cadrul comisiei de examen organizat la un spital din Galați.

„În schimbul banilor, i-a promis denunțătoarei că va determina un funcționar public să-i faciliteze reușita la concursul organizat de instituție în perioada 20.04.2017 – 02.06.2017 și implicit, angajarea sa în spital pe post de infirmieră”, transmite DGA.

În baza ordonanțelor de delegare emise de către procurorul de caz, lucrătorii de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Galați au efectuat mai multe acte procedurale în vederea administrării probatoriului în cauză.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here