Adrian Streinu-Cercel: Virusul a suferit 38 de mutații și nu are de gând să iasă prea curând din circulaţie

FOTO: Captură TV Antena 3
FOTO: Captură TV Antena 3

Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş”, este de părere că virusul ucigaș nu va dispărea prea curând, iar acest lucru este din cauza numărului de mutații pe care a început să îl dezvolte de la debutul său și până în prezent.

„Acest virus SARS-CoV-2 nu are de gând să iasă prea curând din circulaţie – nivelul mare de mutaţii pe care a început să şi-l dezvolte. Chiar în această dimineaţă am citit un articol care urmează să fie rapid publicat, cu multitudinea de mutaţii pe care le are la nivel de structură de spike, peste 38 de variante, care se pare că asociază un grad de infectivitate şi de severitate mai mare bolilor pe care le induc. Este foarte adevărat că aceste mutaţii au fost izolate de la Spitalul Pitie-Salpetriere din Paris”, a afirmat Streinu-Cercel, potrivit Agerpres.

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 1.356 de noi cazuri de COVID-19 în România și 35 de decese la pacienți confirmați pozitiv.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here