O bandă de hoți români i-a șocat pe polițiștii din Marea Britanie. Metoda pe care au folosit-o pentru peste 80 de furturi

FOTO: Cheshire Police
FOTO: Cheshire Police

Polițiștii din Cheshire au reușit să destructureze o bandă de hoți români care foloseau o metodă inedită pentru a fura produse din supermarket-uri. Au făcut o pagubă de peste 160.000 de lire sterline și au comis peste 80 de furturi. Potrivit Poliției Cheshire, cei șase membri ai bandei de hoți au între 25 și 51 de ani și au fost condamnați, în total, la 42 de luni de închisoare.

Anchetatorii spun că hoții români furau articole de valoare mare din supermarket-uri, pe care apoi le vindeau. Au început să acționeze pe 29 aprilie 2020, cu doar doi membri, iar în următoarele luni s-au alăturat și ceilalți. Până în septembrie, anul trecut, au comis cel puțin 81 de furturi.

Foloseau și o metodă inedită. O parte din hoți distrăgeau atenția personalului de securitate prin activarea intenționată a alarmelor, iar ceilalți, în același timp, treceau cu mărfurile. Astfel, creau un mic haos care le dădea ocazia celor care fură să scape din magazin fără să fie suspectați.

Hoții au fost prinși după ce polițiștii au analizat cu atenție imaginile de pe camerele de supraveghere dintr-un magazin. A urma o anchetă complexă în urma căreia s-a stabilit că s-au comis prin această metodă zeci de furturi în toată țara. Hoții români au fost prinși anul trecut, în urma unor raiduri ale poliției. La una dintre locuințe au fost recuperate bunuri precum parfumuri, sticle scumpe de alcool sau aparate electronice de bărbierit. De asemenea, polițiștii au confiscat și 3 mașini pe care hoții le-au folosit la comiterea furturilor.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here