Câți bani au trimis în țară românii din Italia de la începutul anului

FOTO: ShenXin/Pixabay.com
FOTO: ShenXin/Pixabay.com

În primele opt luni ale anului 2022 românii din diaspora au trimis acasă 4 miliarde de euro, Italia situându-se pe locul al treilea al țărilor din care s-au primit cei mai mulți bani, după Marea Britanie și Germania, potrivit Digi24, care citează date BNR.

În total, din ianuarie și până în luna august inclusiv, s-au primit în țară 4 miliarde de euro, cu aproape 200 de milioane de euro mai mult față de perioada similară a anului trecut.

Cei mai mulți bani au fost trimiși de românii din Marea Britanie, 897 de milioane de euro, urmați de cei din Germania, 796 de milioane, Italia cu 617 milioane de euro și Spania cu 310 milioane în primele 8 luni ale anului.

În primele 4 luni ale anului, cei mai mulți bani erau trimiși acasă de românii din Germania, urmați de cei din Marea Britanie, dar între timp situația s-a inversat deoarece „economia a continuat să crească în UE și în Marea Britanie și prin urmare veniturile încasate au fost mai mari, de asemenea datorită inflației au crescut și salariile, deci implicit veniturile”, a declarat Adrian Codîrlașu, vicepreședinte CFA România.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.