Tratamentul minune pentru coronavirus, prescris de Streinu Cercel la „Matei Balș”

coronavirus

Tratamentul prescris de echipa de înalți specialiști coordonată de profesorul Adrian Streinu-Cercel a reușit să vindece 15 dintre cei 17 pacienți infectați cu coronavirus, internați la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara.

Ziarul Cetățeanul prezintă schema de tratament folosită, inclusiv la „Matei Balș” la recomandarea profesorului Adrian Streinu-Cercel.

Citește și EXCLUSIV Schema de tratament pentru coronavirus aprobată de Ministerul Sănătății

Tratamentul pentru bolnavii asimptomatici

În cazul bolnavilor care nu prezintă simptome specifice infetării cu coronavvirus (COVID-19), principala recomandare terapeutică este tratamentul cu Kaletra (Lopinavir/ritonavir 200mg/50mg): 2 cp x 2/zi timp de 10 zile.

coronavirus

Terapia pentru bolnavii simptomatici coronavirus

Forme uşoare (fără pneumonie):

–         Kaletra (Lopinavir/ritonavir 200mg/50mg): 2 cp x 2/zi timp de 10 zile, plus

coronavirus

–         Tamiflu (75 mg): 1 cp x2/zi, 5 zile

Citește și Farmaciștii, semnal de alarmă! Farmaciile, potențiale focare de Covid19

2.       Forme medii (cu pneumonie):

–         Kaletra (Lopinavir/ritonavir 200mg/50mg): 2 cp x 2/zi timp de 10 zile, plus

–         Tamiflu (75 mg): 1 cp x2/zi, 5 zile, plus

coronavirus

–         Plaquenil (200 mg): 400 mg x 2/zi – doză de încărcare apoi 200 mg x2/zi timp de 5 zile.

3.       Forme severe/critice:

–         Methylprednisolon: 1-2 mg/kg/zi, timp de maximum 5 zile, la primele semne de agravare*, plus

–         Kaletra ( Lopinavir/ritonavir 200mg/50mg): 2 cp x 2/zi timp de 10 zile, sau

–         Kaletra (Lopinavir/ritonavir soluţie orală, 80mg/20mg/ml): 10 ml x2/zi, timp de 10 zile la cei cu sondă nazo-gastrică, plus

–         Tamiflu (75 mg): 1 cp x 2/zi, 5 zile, plus

–         Plaquenil (200 mg): 400 mg x2/zi – doză de încărcare, apoi 200 mg x2/zi timp de 5 zile.

Tratamentul folosit de medici în cazul vârstnicilor

În cazul pacienților în vârstă, mult mai vulnerabili în fața virusului, medicii au folosit o altă schemă de tratament:

–         Remdesivir – program compasional

–         La pacienţii simptomatici cu simptome respiratorii uşoare dar cu vârsta ˃ 70 ani şi/sau comorbidităţi prezente sau risc crescut de mortalitate, în cazul necesităţii oxigenoterapiei poate fi justificată folosirea Remdesivir (utilizat și la tratarea Ebola).

–         Pacienţii cu simptome severe (ARDS/insuficienţă respiratorie globală, instabilitate hemodinamică, insuficienţe multiple de organ→consult TI. Remdesivir, doză de încărcare de 200 mg IV în prima zi, urmată de doză de întreţinere de 100 mg/zi, IV din ziua 2 până în ziua 10.

Citește și Pandemia de coronavirus. Au știut și n-au făcut nimic!

Ce medicamente au folosit medicii chinezi și italieni la tratarea coronavirus

Specialiştii chinezi au utilizat Methylprednisolon la pacienţii cu deteriorare progresivă a indicatorilor de oxigenare, progresie rapidă a imaginii radiologice şi la cei cu activare excesivă a răspunsului inflamator. Doza nu a depăşit 1-2 mg/kg/zi, timp de 3-5 zile.

coronavirus

La rândul lor, specialiştii italieni i-au tratat pe pacienţii cu ARDS, după 24 ore de la diagnosticare, cu 20 mg/zi de Dexametazonă pentru 5 zile, apoi 10 mg/zi, timp de 5 zile (la indicaţia medicului TI).

coronavirus

În formele severe, s-a folosit Roactemra (Tocilizumab 20 mg/ml), doză de 4-8 mg/kg. Se poate face o a doua administrare la 12 ore interval.

Kaletra poate fi înlocuită cu Rezolsta (DRV 800mg + cobicistat 150 mg), 1cp/zi.

Cetățeanul TV

12 COMENTARII

  1. Tre sa fi nebun sa inghiti asa o bomba, nori de la astea daca nu de la virus! si la forme usoare de ce mai iei ceva in loc sa faci anticorpi?! Iti dau steroizi ca sa iti dea sistemul imunitar peste cap chiar daca este foarte riscant

    • Salut gabi tu cunosti ce reacții adverse are combinația asta de medicamente pe care o prezintă doctori cercel ,de zici ca este o bombă?

  2. Ori virusul sau medicamentul va ucide la urmă.
    Să nu vă ingrijorați:
    1. cei care sunt în spitale nu pot lua orice medicament, numai presris de doctori.
    2. fără simptome, sau fără nici-un motiv nu va lua nimeni medicament recomandat pe internet
    3. dacă aveți acest virus, nu vă recomand să faceți lecții de medicamente pe internet, contactați un medic sau medicul de familie prin telefon.

    • Panica e un dusman si in primul rând am trebui să nu ne facem gânduri sinistre . Am urmarit ce se vehiculează de acest virus si toți cei care mor sunt diagnosticat cu această boală. Se subintelege că este un joc si cei care l au provocat o să -l plătească . Se fac teste pe oameni ca pe cobai ,însă de multe ori se lasă acasă fără a se face tampoane si a lua boala nu intr-o fază grea ori f grea cum a fost in Italia . Despre o femeie de a noastră ce lucra in Anocna de 40 de ani ,au luat o in comă de acasă si au dus o la morgă acoperind o cu nailon . Respira încă, un fir de viață mai avea in ea când au vazut că nailonul de la gură se miscă si au dus o in salon unde a mai supraviețuit 4 zile si apoi a murit . Cîte cazuri de acest fel au fost si nu sunt povesti .Sunt trăiri ce nu se vor uita niciodată

    • Vit. C intareste sist. imunitar, or, inflamarea plamanilor este tocmai raspunsul imunitar exacerbat al organismului in fata unui agent patogen necunoscut.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.