Țațo, mor!!! De mâna Ministerului Sănătății…

Pe 15 iulie anul de grație 2022, un comunicat al Ministerului Sănătății mi-a tăiat răsuflarea. Cât p-aci să mă bage direct la secția de cardiologie, de atâta bucurie care m-a cuprins.

Este vorba de comunicatul cu titlul „Până în 2026 un număr de cel puțin 25 spitale noi sau unități spitalicești vor fi construite și dotate cu echipamente, cu fonduri din Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR)”. Și azi comunicatul se găsește pe site-ul Ministerului Sănătății.

Prima reacție, după ce mi-a revenit respirația, a fost să-mi împărtășesc bucuria fără de margini, care mă lovise pe neașteptate, ca orice mare surpriză, cu prietenii mei de pe Facebook. Așa că am postat pe contul Catalin Fefe Pena, scurt dar cuprinzător: „Țațo, mor!!! Ministerul Sănătății: Cel puțin 25 spitale noi vor fi construite și dotate până în 2026”.

Ca orice minune, nici asta nu a durat mai mult de trei zile.

Luni, 18 iulie curent, Adriana Pistol, secretar de stat la Sănătate, a precizat, în cadrul unei conferinţe de presă desfăşurate la sediul ministerului, că NU se va CONSTRUI niciun SPITAL NOU prin PNRR.

De data asta nu am avut nicio palpitație. Guvernanții noștri reveniseră la „normalitatea” ce i-a consacrat…

Eeeeiii, dar nu e așa simplu cu geniile care ne conduc. Totul până sunt atinși la imagine… că în rest nu e nimic de capul lor.

Și, pac, alt comunicat: „Pentru corecta informare a opiniei publice, în urma consultării cu Ministrul Sănătății, prof. univ. dr. Alexandru Rafila, Secretarul de Stat, doamna Adriana Pistol face următoarele precizări:”…

Pe scurt, doamna Pistol și-a revenit, după ce a zmotocit-o bine domnul Rafila, și a mai îndulcit știrea amară pe care tocmai ne-o servise: Lista obiectivelor de investiţii prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) cuprinde şi construirea de spitale noi.

Să-i mai creadă dracul de pe cutia de vax!

Apropo, cu spitalele ălea regionale cum mai stăm? Că ideea construirii unor spitale regionale moderne a fost rostogolită de toate guvernele din 2005 până în prezent. Niciunul nu a reușit să pună măcar o cărămidă, deși Uniunea Europeană a alocat un miliard de euro României. Jumătate din această sumă s-a pierdut, după cum bine le zice Europa liberă.

Aș prefera să răspundă doamna Pistol, dar înainte s-o consulte domnul doctor Rafila…

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here