Milițienii ne iau de proști. Chesnoiu și mitraliera

De când au aflat că pomii se plantează cu verdele în sus, vajnicii noștri milițieni, cu sau fără doctorate, ne-au luat pe toți de proști. Bine măcar că de atunci se cred ei deștepți!

Bunăoară, l-au scos joi la înaintare chiar pe ministrul lor de Interne Lucian Bode, cu tot cu fața aia de milițian de școală veche, ca să ne anunțe, fără să clipească și fără să roșească, că au găsit mitraliera și muniția chipurile furate unei santinele de la o unitatea militară din Mamaia Sat.

Și ce prosteală ne-au servit alde Moș Teacă de la Interne și Apărare despre marele succes al recuperării armei și gloanțelor… Mamă, mamă…

O santinela a raportat pe 19 martie că un om rău cu mască pe față a intrat peste ea în post și i-a luat cu forța pușcociul cu încărcător cu tot.

Și dă-i alarmă, și dă-i și caută!

Însă, ghinion, nimic!

Până mai alaltăieri când, să vezi baftă, santinela cu pricina mergea, așa agale, spre unitate, când îi sare în ochi pe margine drumului, la 200 de metri de locul unde fusese jefuit, o saltea.

O curiozitate de neoprit l-a cuprins pe nepusă masă. A dat cu piciorul în saltea și… minune dumnezeiască. Arma și încărcătorul i-au luat ochii, sclipind în soare.

Basmul ăsta ni l-au servit pe nerăsuflate mai marii Internelor și Apărării.

Nu au avut nici o tresărire ca să ne ia din nou pe toți de proști, rămânând convinși că numai ei au aflat secretul cu verdele în sus!

Dacă-și mai trimit o dată – de două ori santinela la plimbare, n-ar fi de mirarea să ne anunțe că au găsit și flota României, în lacul Siutghiol…

Pentru cei care se întreabă ce a căutat un milițian anchetat pentru corupție, numitul Adrian Chesnoiu, la Ministerul Agriculturii, răspunsul se găsește chiar în CV-ul proaspătului client al DNA.

Băiat cu șase ani de experiență ca Ofițer Specialist în Anti-Corupție în cadrul Ministerului de Interne, cu facultatea și două masterate la Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”, n-avea cum să nu se priceapă la perpetuarea corupției în Ministerul Agriculturii.

Pentru că ne cred, cum spuneam, pe toți proști, i-au făurit milițianului-doctorand la ASE o imagine de mare specialist în salvarea agriculturii noastre. De sare cămașa de pe toate proastele țării, care-l regretă și îi duc grija!

Însă se vor consola repede, cu prestația de milițian prăfuit a lui nea Petrică Daea… Dacă mai pui la socoteală că e și mason…

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.