SURSE Studiourile de film din Buftea, la un pas de o preluare ostilă

Buftea

O adevărată conspirație din lumea subterană a afacerillor din industria filmului internațională are drept țintă preluarea ostilă a studiourilor de film din Buftea.

Surse apropiate cazului au declarat, pentru Cetățeanul.net, că există serioase suspiciuni că operațiunea de preluare ostilă se realizează, printr-o înșiruire de ilegalități pe filiera Hong Kong – Zuirich – București. „Operațiunea se realizează inclusiv prin confecționarea de înscrisuri care nu corespund realității”, ne-au declarat sursele.

Nereguli la Hong Kong, arestări la Zurich

În fapt, o societate comercială care pretinde că deține 51% din acțiunile Sky Giant Limited (înregistrată în Hong Kong), firma care controlează studiourile din Buftea, încearcă să opereze schimbări la nivelul administratorului. Legal însă, aceasta ar avea dreptul doar la 24% din acțiunile Sky Giant, ca urmare a nerespectării unei obligații de investiții.

Modificarea nu ar fi fost operată însă în Registrul Comerțului din Hong Kong, tocmai pentru ca, profitând de confuzia creată ca urmare a arestării în Elveția a consultantului Mario Staggl  șeful firmei care administrează Sky Giant, să se poată proceda la preluarea ostilă a studiourilor.

Operațiunea suspectată ca ilegală, contestată în prezent la Tribunalul Ilfov, ar putea compromite executarea, de către Statul Român, a unor active puse sub sechestru pentru a garanta recuperarea unor datorii la buget acumulate pe vremea în care studiourile erau controlate de Adrian Sârbu, fostul boss de la Pro TV. Este de așteptat ca organele statului să intervină pentru a contracara manevrelei filierei internaționale descrise mai sus. Vom reveni cu detalii în zilele următoare.

Pruincipalul acționar al studiourilor Buftea este Media Pro Entertainment, controlat de firmele Sky Giant Limited și Dynamic Target Limited, înregistrate în Hong Kong și conduse până acum de oameni de afaceri din industria filmului din SUA și România, printre care și Bobby Păunescu.

LĂSAȚI UN MESAJ