SURSE Mafia care „aranjează” concursul de manager la Spitalul Floreasca, patronată din Ministerul Sănătății

Spitalul Floreasca

Surse apropiate comisiei de concurs de la Spitalul Floreasca ne-au dezvăluit că gravele nereguli de la concursul de manager ar fi patronate chiar din Ministerul Sănătății. Concursul de manager are loc marți, 3 septembrie, cu un singur candidat după ce profesorul Ioan Sîrbu a fost eliminat abuziv din concurs.

În replică, Sorina Pintea, ministrul sănătății, a spus că nu validează niciun concurs până nu este convinsă de legalitatea acestuia. Cel mai probabil, cazul va ajunge în atenția judecătorilor, dar și a Parchetului.

Profesorul Ioan Sîrbu, eliminat pentru că nu a adus o adeverință ilegală

Spitalul Floreasca
Profesorul Ioan Sîrbu, încă o victimă a aranjamentelor de la Spitalul Floreasca

Profesorul Sîrbu a refuzat să prezinte o adeverință ilegală de la medicul de familie, care să ateste că este „apt medical, fizic și neuropsihic”. Colegiul Medicilor din România atrage atenția medicilor de familie că nu sunt abilitați, conform curriculumului de pregătire, să emită adeverințe medicale care să precizeze sintagma: „apt de muncă”.
Medicii de familie pot însă folosi doar sintagma „clinic sănătos”, nefiind curricular să folosească sintagma „apt de muncă”, arată Colegiul Medicilor din România.

Citește și Recidivă. Concurs de manager „aranjat” la Spitalul Floreasca! Ce spune ministrul Pintea?

Colegiul Medicilor confirmă

O asemenea adeverință poate fi eliberată doar de către medicul specialist de medicina muncii, dar nici acesta nu poate elibera o adeverință „apt neuropsihic”.

În concluzie, niciun medic din România nu poate emite o adeverință pe care să scrie «apt medical, fizic și neuropsihic»”, ne-au confirmat surse din Colegiul Medicilor.

În caz contrar, afirmă aceleași surse, ei pot intra sub incidența dispozițiilor din Codul de deontologie medicală: „Sunt contrare principiilor fundamentale ale exercitării profesiei de medic, în special, următoarele acte: (…) emiterea unui document medical pentru care nu există competență profesională”.

Vom reveni cu detalii zguduitoare despre sistemul sanitar și corupții din acesta!

 

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here