Recidivă. Concurs de manager „aranjat” la Spitalul Floreasca! Ce spune ministrul Pintea?

Foto, sursa: Sorina Pintea, FB

Concurs scandalos la Spitalul Floreasca. Unul dintre candidații la funcția de manager a fost eliminat abuziv, după aceeași rețetă folosită în urmă cu doi ani, la același spital! Profesorul Ioan Sîrbu a fost eliminat din concurs deoarece nu a prezentat o adeverință medicală care să ateste că este „apt medical fizic și neuropsihic”. Acesta adusese însă două adeverințe care îndeplineau cerința!

A devenit un obicei la Spitalul de Urgență Floreasca, ca postul de manager să fie obținut nu prin competiție, ci prin eliminarea din concurs a contracandidaților „favoriților”.

„Cetățeanul” va reveni cu un punct de vedere al ministrului Sorina Pintea, după ce ne va fi comunicat.

Spitalul Floreasca,candidații eliminați prin metoda „adeverința”

Un abuz similar petrecut în 2017, tot la Spitalul Floreasca, a fost dezvăluit de „Evenimentul Zilei”, în ancheta de presă Concurs scandalos la Spitalul Floreasca pentru fruncția de manager. Comisia a făcut tot pentru a favoriza un anume candidat.

Reporterii Evz au devoalat mecanismul abuziv prin care au fost eliminați din competiție contracandidații „favoritului” Comisiei.

Spitalul Floreasca
Secretarul Comisiei Sorana Dohotariu a invocat un motiv absurd să înlăture un candidat la funcția de manager

Atunci, candidatul Ranko Szuhanek a prezentat la dosarul de concurs o adeverință de la medicul de familie, care îl declară ”clinic sănătos”, în loc ca pe adeverință să fie înscris că „este apt medical, fizic și neuropsihic”, cum scria în articolul 12 litera h dintr-un ordin al Ministerului Sănătății (1520/2016).

Pretenția este absurdă cât timp este interpretarea unui act normativ! Niciunde în regulament sau în ordin nu se legiferează un model tip de adeverință medicală, sau faptul că dovada că titularul e sănătos fizic, medical și neutopsihic trebuie certificat, pe fiecare categorie în parte. Mai mult decât atât, niciodată un medic de familie nu va putea certifica faptul că un pacient este „apt neuropsihic”, cui doar că acesta este „nu figurează în evidență cu afecțiuni neuropsihice”.

Citește și SURSE Mafia care „aranjează” concursul de manager la Spitalul Floreasca, patronată din Ministerul Sănătății

Patologicul învinge! Metoda de eliminare a candidaților, recidivă și în 2019

Spitalul Floreasca
Profesorul Ioan Sîrbu, încă o victimă a aranjamentelor de la Spitalul Floreasca

Doi ani mai târziu, un nou concurs pentru manager la Spitalul Floreasca, aceiași organizatori (doat secratră a comisiei de concurs Sorana Dohotariu, este acum președintele comisiei) dar și aceleași metode abuzive! Victima este de data aceasta profesorul universitar Ioan Sîrbu, fostul comandant al Spitalului Militar Central. Odată cu eliminarea acestuia, în cursa pentru funcția de manager a rămas un singur candidat, chirurgul Ionuț Negoi.

Probabil avizat de „metodele” comisiei de la Floreasca, Sîrbu a prezentat două adeverințe, spun surse apropiate conducerii spitalului – una de la medicul de familie, precum că este „clinic sănătos și nu figurează cu afecțiuni neuropsihice” și o alta eliberată de un medic psihiatru care atestă că profesorul Sîrbu „este sănătos clinic din punct de vedere neuropsihic”!

Nu a fost însă de ajuns pentru comisie, care l-a eliminat pe profesorul Sîrbu pentru că „din niciuna dintre cele două adeverințe medicale depuse la dosarul de candidat, nu rezultă că acesta este «apt medical fizic și neuropsihic»”. Incredibil, nu? Chiar dacă două adeverințe demonstrează că profesorul Sîrbu respectă condițiile legale, a fost eliminat deoarece sintagma „apt medical din punct de vedere neuropsihic” nu apare într-o singură adeverință!!!

spitalul Floreasca
Șmecheria din 2017 a recidivat și în 2019. Acum, doamna Dohotariu este președinte al Consilului de administrație al spitalului, deci și al comisiei de concurs!

Desigur că decizia comisiei poate fi atacată și administrativ, în contencios și chiar în penal. Aceasta este probabil și intenția profesorului Sîrbu: „Nu doresc să comentez public, până nu epuizez căile legale de contestație”, a declarat Ioan Sîrbu pentru Cetățeanul.

Spitalul Floreasca

Căile legale sunt însă tardive cât timp rezultatul contestației a fost publicat joi seara (28 august) iar concursul va continua, cu „singurul candidat rămas” marți, 3 septembrie, interval în care este imposibilă îndreptarea legală a abuzurilor de la concurs.

Singura care mai poate interveni este ministrul Sorina Pintea, care are în subordine directă Spitalul de Urgență Floreasca! Ea poate decide suspendarea, chiar reluarea concursului, dacă va constata viciile procedurale evidente, descrise mai sus!

 

 

 

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here