Sondaj IMAS. PSD s-a prăbușit la 28%, Cioloș a depășit USR, emoții pentru partidul fostului primar Băsescu

hăituiți de justiție Dosarul DGASPC Teleorman sondaj IMAS Lacheii lui Dragnea

PSD, sub conducerea lui Liviu Dragnea, a ajuns la 28%, în timp ce PNL, măcinat de probleme interne, se situează la 27%, arată un sondaj IMAS comandat de USR.

Mişcarea România Împreună, partidul condus de Dacian Cioloş a depăşit, la mustaţă, USR, în timp ce ALDE, partid aflat în coaliţie cu PSD, a trecut, surprinzător, de 11%, arată acest sondaj IMAS comandat de USR şi obţinut de Adevărul. Cercetarea a avut loc în luna septembrie, înainte de referendumul eșuat pentru familia tradiţională.

La începutul anului trecut, PSD se afla la 49%, pentru ca în ianuarie anul acesta să scadă la 29,4%, iar în septembrie să mai piardă un procent, până la 28,1%. PNL a înregistrat o creştere în ianuarie 2018 faţă de începutul lui 2017, de la 20,7% la 26,2%, iar în septembrie se situa la 27,1%. PMP, partidul fondat de fostul primar general Traian Băsescu, a scăzut de la 3,9% la 2,7%.

USR a crescut cu 3 procente într-un an, la 11,4%, însă până în septembrie a înregistrat un declin, până la 9,5%, mai relevă același sondaj IMAS.

Într-o înregistrare audio prezentată de România TV marţi seara, Adrian Ţuţuianu spune că PSD nu va avea nicio şansă la prezidenţiale în faţa lui Klaus Iohannis şi compară partidul cu unul format din maimuţe, pentru că social-democraţii au acceptat să aibă încredere în Liviu Dragnea la prima nominalizare de premier după alegerile parlamentare, când a fost propusă Sevil Shhaideh.

”Turul I. Dacă ar fi alegeri prezidenţiale, Klaus Iohannis 23, Călin Popescu Tăriceanu 9, Laura Codruţa Kovesi 8, băgată candidat din partea USR-ului în sondaj, Dacian Cioloş băgat de la România Împreună – 7%, Liviu Dragnea – 4%. Eu nu am inventat acest 4%. Îl găsiţi aici. Turul II. Azi, în condiţiile în care nu facem nimic, Iohannis îl bate şi pe Tăriceanu, o bate şi pe Firea, îl bate şi pe Dragnea de-l zvântură”, spune Ţuţuianu în înregistrare, la o întâlnire cu lideri locali din Dâmboviţa.

LĂSAȚI UN MESAJ