Răspunsul incredibil al ministrului Virgil Popescu la tragedia de la mina Jilț: Un sinecurist în fruntea Complexului Energetic Oltenia

Astăzi a fost numit în Directoratul CEO (Complexul Energetic Oltenia, unde în urmă cu câteva zile a avut loc o tragedie, cu morți și răniți – nota CETĂȚEANUL) un sinecurist care s-a remarcat, în ultimii ani, prin ÎNGROPAREA Taromului, din postura de director general, și prin activități de cămătărie, pe care le recunoaște și în declarația de avere, scrie, duminică, pe contul său de Facebook ziaristul gorjean Narcis Daju.

„Dan Iulius Plăveți e specialist în avioane și gaze, dar Virgil Popescu a decis azi că este persoana potrivită pentru salvarea CE OItenia.

Plăveți a fost numit azi membru în Directorat, iar în una din zilele viitoare urmează să-l înlocuiască pe Daniel Burlan, în funcția de DIRECTOR GENERAL”, prezizează Narcis Daju în postarea cu titlul „ADIO, CE OLTENIA!!!”.

„Ce legătură au AVIOANELE, GAZELE Și CĂMĂTĂRIA cu Complexul Energetic Oltenia?!

Tot ce au înțeles premierul Nicolae Ciucă și ministrul Energiei, Virgil Popescu, din tragedia de la Jilț Sud este că pot batjocori în continuare angajații Complexului Energetic Oltenia!

Astăzi a fost numit în Directoratul CEO un sinecurist care s-a remarcat, în ultimii ani, prin ÎNGROPAREA Taromului, din postura de director general, și prin activități de cămătărie, pe care le recunoaște și în declarația de avere.

Dan Iulius Plăveți e specialist în avioane și gaze, dar Virgil Popescu a decis azi că este persoana potrivită pentru salvarea CE OItenia.

Plăveți a fost numit azi membru în Directorat, iar în una din zilele viitoare urmează să-l înlocuiască pe Daniel Burlan, în funcția de DIRECTOR GENERAL.

Mai am o singura intrebare: unde sunt parlamentarii de Gorj? unde sunt liderii politici care se laudau zilnic, pana saptamana trecuta, că au salvat CE Oltenia? Ce au ei de spus în fața acestei noi înjosiri?

Pentru a nu știu câta oară, pulimea politică din Gorj a fost pusă între paranteze de șefii de la București”, este postarea integrală a lui Narcis Daju.

„Virgil Popescu, DEMISIA! Ești inuman!”

Și Cosmin Popescu, președintele Consilului Județean Gorj și președintele executiv al PSD Gorj, îi cere ministrului Energiei să își dea demisia:

„Virgil Popescu, DEMISIA! Ești inuman!

Politețurile și respectul nu își mai au rostul, pentru că PNL calcă pe cadavre și târăște prin mocirlă durerea salariaților și a familiilor celor decedați, din 2019 încoace, din CE Oltenia. Drept dovadă, mesagerii lui de la Gorj mulțumesc lui Dumnezeu că nu a fost PSD la conducerea CEO, pentru că era compania în faliment.

Dacă aș fi la fel de lipsit de umanitate și de scrupule, aș spune că este bine că nu am fost noi, pentru că ar fi trebuit să dăm explicații pentru morții din ultimii doi ani. Anii în care CEO a fost sub tutela PNL și sub conducerea lui Virgil Popescu. Noi am fi dat, cu siguranță, explicații! Am fi fost măcelăriți în spațiul public, huliți și înjurați de sute de oameni aduși cu autocarele la proteste.

În schimb, ei, în frunte cu Virgil Popescu, ce fac? Aruncă vina pentru incompetența lor, tot la PSD. Acest ministru inuman a găsit „acarul Păun”, a găsit „vinovații” pentru tragediile de la companie. De ce? Doar pentru că a găsit înlocuitori. Alți „Mesia” călare pe cai albi, care vor minți pe toată lumea că salvează minerii și energeticienii din Gorj. Și fac asta în timp ce strigă în gura mare că NOI vrem să ne impunem oamenii în CEO! Penibil și dezgustător!

Acestea sunt motivele pentru care Virgil Popescu trebuie să își dea demisia. Și nu, nu mă aștept că o să o facă. Dacă avea demnitate, bun-simț și un dram de umanitate și respect față de noi, o făcea demult. M-am convins că nu îl interesează ce se întâmplă cu Gorjul. Nu i-a păsat absolut deloc de solicitările noastre, începând cu amenajarea hidrologică de pe Jiu și terminând cu modul în care, acum, batjocorește o tragedie și profită de ea ca să mimeze că îi pasă de oamenii din CE Oltenia“, a transmis Cosmin Popescu într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Virgil Popescu, cu „ochii lui”

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a declarat vineri, în urma întâlnirii cu șefii Complexului Energetic Oltenia, că va merge în vizite inopinate și în alte locuri pentru a „vedea cu ochii lui” cum funcționează lucrurile în teren.

Popescu a mai spus că va preda un raport preliminar săptămâna viitoare, în ședința de Guvern și că există riscuri care ”trebuie minimizate”:

„Am văzut că au luat o decizie de a verifica întregul parc auto, al prestatorului de serviciu (…) Nu trebuie să așteptăm să se întâmple o tragedie, aș fi vrut să-mi continui vizita și la celelalte cariere, dar am înțeles că acolo este ancheta penală, am preferat să las oamenii să-și facă treaba (la Jilț), am avut o discuție cu corpul de control trimis. Trebuie să dăm un raport preliminar în ședința de Guvern de săptămâna viitoare. I-am rugat să facă o analiză a riscurilor, să știm unde trebuie să intervenim, să îmbunătățim, să nu mai fim reactivi și proactivi (…) Sunt riscuri, există, ele trebuie minimizate (…) Voi face vizite inopinate, nu că vine ministrul și să fie pregătiți. Așa voi fi îmbrăcat în următoarea perioadă (în haine de teren, n.red.). Controlul nu se va încheia acum sau săptămâna viitoare”, a mai spus ministrul.

Un accident soldat cu decesul a trei oameni şi rănirea altor zece a avut loc marţi, în perimetrul Carierei Jilţ Sud, din cadrul Complexului Energetic Oltenia, situată pe raza localităţii Mătăsari, după ce un camion care transporta muncitori s-a răsturnat.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.