Ministrul Energiei trimite Corpul de Control la Complexul Energetic Oltenia

Ministrul Energiei anunţă o anchetă administrativă a Corpului de Control al ministerului Energiei şi cere demisii după accidentul de la Complexul Energetic Oltenia, unde au murit trei mineri.

CITEŞTE ŞI: Trei persoane au decedat în accidentul de la Complexul Energetic Oltenia

Trei oameni au murit și 10 au fost răniți la Complexul Energetic Oltenia, unde o mașină care transporta muncitori s-a răsturnat chiar în cariera minieră.

Totul s-a petrecut în jurul orei 13:00 atunci când mai mulți muncitori ai Complexului Energetic Oltenia s-ar fi urcat într-un utilaj de transport marfă, încercând să ajungă la sediul complexului.

În momentul în care utilajul a trecut peste un pod a pierdut direcția și s-a răsturnat peste transportor. La fața locului s-a activat planul roșu de urgență.

Parchetul împreună cu Poliţia şi ITM au demarat o anchetă.

Dosar penal

Poliția Gorj anunță că a deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă și neluarea măsurilor legale de securitate în muncă.

Polițiștii au stabilit faptul că, în interiorul autoutilitarei, la momentul producerii incidentului, pe lângă muncitori, se mai aflau și două tuburi metalice de acetilenă.

În paralel, Virgil Popescu anunţă o anchetă administrativă a Corpului de Control al ministerului Energiei, după ce a vizitat exploatarea minieră Mătăsari din județul Gorj.

„Am avut norocul să întâlnesc şi șeful de tură. A fost prezent şi domnul Burlan (n.r directorul Complex Oltenia= şi cu directorul sucursalei miniere. Aş vrea întâi de tote să vă spun că este o tragedie. Condoleanțe celor trei familii îndoliate.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here