Procesul secolului în SUA. Robert Kennedy Jr. a dat în judecată presa care cenzurează opiniile despre efectele adverse ale vaccinurilor

Foto: facebook.com/rfkjr
Robert Kennedy Jr. Foto: facebook.com/rfkjr

Instituţiile media care s-au asociat în Trusted News Initiative pentru a ascunde efectele adverse ale vaccinurilor au fost date în judecată de Robert Kennedy Jr., nepotul preşedintelui american JFK, şi medici care sunt cenzurați.

Plângerea, depusă săptămâna aceasta la tribunalul federal din Texas, acuză aceste mass-media că încalcă legile americane în materie de concurenţă prin formarea unei înţelegeri ilegale pentru a cenzura editorii care au opinii divergente.

Sunt vizaţi în mod special cotidianul Washington Post, BBC şi agenţiile AP şi Reuters, ca membri ai Trusted News Initiative.

AFP este, de asemenea, membră a acestui parteneriat între mass-media internaţionale importante şi platforme digitale, precum Facebook sau Google, care „îşi propune să identifice şi să prevină difuzarea de informaţii false”.

„Boicot în grup”

„Legile concurenţei au un nume pentru acest tip de ‘parteneriat industrial’: ‘boicot de grup’”, scriu reclamanţii, care acuză mass-media că ar fi încheiat acest acord pentru a „exclude” concurenţii.

Din acest motiv, scriu ei, editorii au fost „cenzuraţi, discreditaţi, izolaţi, oprimaţi, aruncaţi în întuneric şi/sau interzişi în întregime de pe platforme precum Facebook, YouTube, Twitter, Instagram şi LinkedIn”.

„Trusted News Initiative suprimă informaţii corecte şi legitime pentru a satisface interesele economice ale membrilor săi”, mai susţin în această plângere Robert Kennedy Jr, reprezentanţi ai unor mass-media de dreapta şi medici cunoscuţi pentru poziţiile lor împotriva vaccinurilor.

Ei cer un proces în faţa unui juriu pentru a stabili daune şi pentru a împiedica Trusted News Initiative să continue să lucreze cu giganţii tehnologiei.

Robert Kennedy Junior, în vârstă de 68 de ani, este fiul fostului ministru democrat al Justiţiei şi candidat la preşedinţie Robert Kennedy, asasinat în 1968, dar şi nepotul preşedintelui John Fitzgerald Kennedy, care a fost ucis în 1963.

Din 2005, el vorbește despre efectele secundare ale vaccinurilor, inclusiv privind legătura dintre autism şi unul din componentele acestor vaccinuri.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here