ONG-urile deputatului-activist Nicușor Dan pierd procese pe bandă rulantă. Ultima decizie a instanței

Nicusor Dan

Ziua și procesul pierdut de deputatul-activist Nicușor Dan. ONG-urile controlate de acesta pierd procese pe bandă rulantă cu așa-zisa „mafie imobiliară”.

După ce Curtea de Apel București l-a pus la punct pe activist, deblocând o investiție românească de 100 de milioane de euro – proiectul One Floreasca, suspendat la cererea ONG-urilor, o altă instanță a făcut același lucru.

Tribunalul București a respins, miercuri, cererea de suspendare a unei investiții imobiliare, făcută în instanță de Fundația Eco-Civica și Asociația Salvați Bucureștiul – „soldații” lui Nicușor Dan. Este vorba de un proiect imobiliar al dezvoltatorului Da Vinci Edifice.

„Respinge cererea de suspendare a actelor administrative, ca neîntemeiată. Respinge, ca neîntemeiată, solicitarea pârâtelor de amendare a reclamantelor pentru introducerea cu rea credinţă a cererii. Respinge capătul de cerere privind cheltuielile de judecată, ca neîntemeiat. Cu drept de recurs termen de 5 zile de la comunicare, care se depune la Tribunalul Bucuresti – Sectia a II-a de Contencios Administrativ si Fiscal. Pronunţată astăzi, 03.07.2019, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei”, se arată în dispozitivul sentinței.

Și proiectul One Floreasca merge înainte

La 27 iunie, instanțele i-a mai dat o lovitură deputatului-activist, care stă mai mult prin sălile de judecată. Curtea de Apel București a anulat suspendarea proiectului One Floreasca City, edificat pe terenul fostei întreprinderi „Automatica”, dispusă de Tribunalul București în dosarul 26421/3/2018, la solicitare asociațiilor „Salvați Bucureștiul” și „SOS Orașul” – principalele „instrumente” de lucru ale lui Nicușor Dan.

„Respinge excepţia lipsei de interes în formularea recursului Asociaţia Salvaţi Bucureştiul şi a recursului Asociaţia SOS Oraşul. Respinge excepţia inadmisibilităţii recursului recurentei Asociaţia SOS Oraşul. Admite recursurile la considerentele sentinţei formulate de recurentele Asociaţia Salvaţi Bucureştiul şi Asociaţia SOS Oraşul şi înlocuieşte considerentele criticate cu considerentele prezentei decizii. Respinge recursul Asociaţiei SOS Oraşul împotriva soluţiei de suspendare a HCGMB nr.85/2011. Respinge recursurile formulate de PMB şi Auchan România SA împotriva încheierii din data de 26.11.2018. Admite recursurile recurentelor SC One Mircea Eliade SRL, CGMB, APM, PMB şi Auchan România SA împotriva sentinţei civile nr.1435/04.03.2019. Casează sentinţa recurată şi în rejudecare: Respinge cererea de suspendare a HGCGMB nr.85/2011, a acordului de Mediu nr.3/2017 şi a autorizaţiei de construire nr.4/1564415/2018”, se arată în dispozitivul sentinței.

Asociațiile au atacat în cascadă proiectul de 100 milioane de euro: două procese de suspendare a aceleiași investiții și două procese de anulare ale aceleiași autorizații de construire. Tot de două ori, în câte două procese, au cerut și anularea aceleiași autorizații de construire, dar și a acordului de mediu care a stat la baza autorizației.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.