EXCLUSIV Lui Radu Duda îi e frică să mergă cu Trenul Regal. Delegația s-a dus cu mașina până la Teiuș

Lui Radu Duda îi e frică să meargă cu trenul
FOTO revistadealba.ro

Lui Radu Duda îi e frică să meargă cu Trenul Regal. Pe cale de consecință, Familia Regală a trimis garnitura la Teiuș, la 19 kilometri de Alba Iulia, și abia de acolo s-au dus pe calea ferată până la orașul Unirii.

Până la Teiuș (important nod feroviar, de altfel), Familia Regală a mers vineri seara cu mașina, ca de altfel și întreaga delegație, pentru că lui Radu Duda îi este frică să meargă cu trenul, fie el și Regal, au declarat pentru Cetateanul.net surse din domeniul feroviar. Abia de acolo, a doua zi dimineață, s-au suit în tren, cu care au parcurs nici 20 de kilometri până la Alba Iulia.

Lui Radu Duda îi e frică să meargă cu Trenul Regal, dar a ajuns cu el la Alba Iulia

Astfel, Principesa Margareta şi ceilalţi membri ai Familiei Regale au ajuns sâmbătă la Alba Iulia de 1 Decembrie, cu Trenul Regal, fiind primiţi cu pâine şi sare şi aplaudaţi de zeci de oameni.

Principesa Margareta, Custodele Coroanei, şi Radu Duda au fost primii care au coborât din Trenul Regal. Ei au fost aplaudaţi, iar din boxe a răsunat Imnul Naţional al României şi Imnul Regal. Oamenii au venit cu drapele tricolore şi ale monarhiei şi au scandat ”România este Monarhia”, relatează Mediafax.

Cu o totală ipocrizie, Casa Regală a transmis că această călătorie a Familiei Regale cu Trenul Regal onorează memoria celor care au realizat Marea Unire, la 100 de ani de la înfăptuirea marelui ideal naţional.

Trenul Regal a fost remorcat inițial de locomotiva cu abur Pacific 231.065, construită în anul 1922, dar care s-a defectat pe parcurs, așa că a fost înlocuită cu o locomotivă Diesel. Familia Regală a fost întâmpinată la gara din Alba Iulia şi de autorităţile locale.

Membrii Familiei Regale au participat la un “Te Deum” oficiat la Catedrala Încoronăriiși la ceremonia militară din Bulevardul 1 Decembrie 1918. Soliile din Cetăţile de Scaun ale României au transmis mesaje patriotice către autorităţile aflate în oraşul Marii Uniri. La Sala Unirii a fost citită şi „Rezoluţiunea Adunării Naţionale de la Alba Iulia”.

Poate că lui Radu Duda îi este frică să meargă cu Trenul Regal, dar nici infrastructura feroviară nu este prea prietenoasă, așa că zilnic, în anul Centenar, de la București la Alba Iulia circulă un singur tren.

LĂSAȚI UN MESAJ

*