Locuințele groazei de la ANL! Ce au găsit 100 de familii în casele repartizate de la stat

Locuințele groazei de la ANL

Locuințele groazei de la ANL! Repartiția unei locuințe de la stat ar trebui să fie un motiv de bucurie pentru oricine. Nu însă și pentru aproape 100 de familii din Sectorul 4, care deși au primit apartamente de la ANL, nu se pot muta în ele, din cauza condiţiilor improprii.

Cu cel puțin un copil minor în întreținere, cu venituri reduse, fără posibilitatea de a-și cumpăra o casă și cu cereri depuse încă din anul 2006, tinerii solicitanți – unii dintre aceștia persoane cu dizabilități, au primit de la Primăria Sectorului 4, încă de anul trecut, câte o locuință într-un bloc ANL, situat pe Șoseaua Vitan-Bârzești.

Numai că atunci când au vrut să se mute în cele 48 de garsoniere şi apartamente cu două camere, familiile au constatat că blocurile erau într-o stare jalnică: lucrări de mântuială, conducte de apă neizolate, ferestre prin care suflă vântul şi pereţi plini de igrasie. De asta au avut parte cei 142 de tineri, părinţi, copii şi persoane cu dizabilităţi, după ce au aşteptat mai bine de 10 ani, ca să primească o locuinţă de la stat.

Oamenii s-au adresat imediat primarului Sectorului 4, Daniel Băluță, care a venit personal să vadă situația și să stea de vorbă cu oamenii nemulțumiți.

Locuințele groazei de la ANL, Somația edilului Sectorului 4

 

Locuințele groazei de la ANL. Primarul Daniel Băluță: Nu cer favoruri, ci doar respectarea legii!

Edilul a notificat imediat conducerea ANL, în vederea refacerii lucrărilor în regim de urgenţă, însă demersul a rămas, inițial, fără ecou. În aceste condiţii, primarul Daniel Băluță a ales să protesteze public faţă de lipsa de reacţie a şefilor ANL.

Locuințele groazei de la ANL, Lucrările de lărgire a străzii Luică
Edilul Sectorului 4, Daniel Băluță, i-a somat publicii pe șefii ANL să repare locuințele

 

„Niciodată nu voi permite nimănui, indiferent de numele său ori de funcţia pe care o are să umilească cetăţenii Sectorului 4. Somez public conducerea Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe să dispună în regim de urgenţă efectuarea reparaţiilor necesare pentru aducerea clădirii din cartierul ANL Nicolae Tonitza la nivelul de decenţă pe care îl aşteptăm cu toţii în 2019! Peste 100 de familii tinere, cu copii, au aşteptat de peste 10 ani aceste locuinţe şi este de neacceptat ca ei să fie în continuare umiliţi şi să nu se poată muta din cauza lipsei de interes a instituţiei responsabile! Nu cer nimeni favoruri, ci doar respectarea legii şi a minimelor standarde de normalitate!”, a declarat Daniel Băluţă, Primarul Sectorului 4.

În total, aproape 200 de dosare sunt înregistrate în acest moment la Primăria Sectorului 4 pentru locuinţe ANL. Cele mai vechi cereri au fost depuse încă din 2006.

Reacția șefilor ANL

După ce scandalul a ajuns în presă, șefii ANL au reacționat imediat. Astfel, ca urmare a apelului primarului Sectorului 4, Daniel Băluță, conducerea ANL, instituție aflată în subordinea Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, și-a luat angajamentul de a remedia în regim de urgență, toate deficiențele semnalate la imobilul de locuințe situat pe Șoseaua Vitan-Bârzești, nr. 20, pentru ca cele 142 de persoane cărora le-au fost repartizate locuințe A.N.L. în acest imobil, să se poată muta cât mai curând posibil.

Locuințele groazei de la ANL. Cum aplici pentru o locuință la stat

Conform prevederilor legale în vigoare, terenurile proprietate publică ori privată a statului sau a unităţilor administrativ-teritoriale se preiau de către Agenţia Naţională pentru Locuinţe în folosinţă gratuită, în vederea construcţiei de locuinţe pentru tineri, locuinţe sociale şi de necesitate. Pentru a aplica la o locuinţă ANL, persoanele interesate trebuie să îndeplinească simultan următoarele condiţii: să aibă vârsta de până la 35 de ani la data depunerii cererii, să lucreze cu carte de muncă sau contract individual de muncă în Bucureşti, să nu deţină sau să nu fi înstrăinat o locuinţă în Capitală.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ