Exclusiv. JAF la ALPAB (Administrația Lacuri și Parcuri) ! Bărci fictive, cumpărate cu sute de mii de euro

ALPAB
Cele patru șalupe, plătitte cu sute de mii de euro, nu au mai ajuns niciodată la debarcader

În perioada 2008-2012, Administrația Lacuri Parcuri și Agrement Bucuresti (ALPAB) a plătit 400.000 de euro pentru „ambarcațiuni fantomă”.

ALPAB
Cele patru șalupe, plătitte cu sute de mii de euro, nu au mai ajuns niciodată la debarcader

ALPAB, instituție subordonată Consiliului General al Capitalei, a fost campioana la cheltuit banii publici: ceasuri de aur, bănci de lux și achiziții de milioane de euro fără licitație.

Penalități de un milion de euro

În timp ce oamenii ar trebui să se bucure  de o plimbare cu bărci, vaporașe sau șalupe pe marile lacuri ale Capitalei, mai marii orașului se confruntă cu o dilemă: o parte din aceste mijloace de transport pe apă pare că sunt invizibile. Potrivit unor surse din cadrul Primăriei Capitalei, o parte din bărcile achiziționate de Administrația Lacuri Parcuri și Agrement București nu pot fi văzute cu ochiul liber, deoarece nu au mai fost achitate și trebuia livrate.

În 2007, ALPAB a semnat un contract de achiziţie a patru ambarcaţiuni cu Euronautica Motors. ALPAB a acţionat în instanţă firma Euronautica Motors SRL, pentru recuperarea penalităţilor de întârziere în livrarea celor patru ambarcaţiuni, în valoare de peste un milion de euro. Potrivit fostului director, RaduPopa, contractul prevede penalităţi de unu la sută pe zi în cazul nerespectării lui.

Pentru cele patru ambarcaţiuni contractul este semnat şi achitat încă din 2007 şi acestea trebuiau să fie înmatriculate până în 1 mai 2008, lucru care nu s-a întâmplat, potrivit unor surse din cadrul Administrației Lacuri Parcuri și Agrement București. Potrivit surselor citate, ambarcațiunile contractate nu au respectat prevederile înscrise în caietul de sarcini pe baza căruia s-a desfăşurat licitaţia pentru achiziţionarea lor. ALPAB a plătit pentru cele patru șalupe aproximativ 400.000 de euro.

 

 

 

 

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here