Iohannis va candida pentru al doilea mandat la funcția de șef de stat

Viorica ”cea Mare” și ”Pașa” Klaus

Preşedintele Klaus Iohannis Iohannis va candida pentru al doilea mandat la funcția de șef de stat şi a anunţat obiectivele pentru acest an. 

„Începem anul 2019, un an cu foarte multe provocări, începem acum, practic, direct cu Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene. Chiar săptămâna viitoare vom avea vizita Comisiei Europene, pentru a începe în forţă această Preşedinţie. Sunt convins că vom face faţă bine. Avem deja, în luna mai, primele alegeri, sunt alegeri europarlamentare şi de pe acum vreau să spun că este foarte important să participăm la aceste alegeri”, a anunțat președintele României.

Potrivit lui, cu cât mai mulţi alegători se prezintă la aceste alegeri, cu atât mai clar va fi rezultatul. ”La sfârşitul anului vom avea alegeri prezidenţiale şi reiterez ce am mai spus, voi intra în competiţie pentru un nou mandat de preşedinte. Pe întreg anul 2019, obiectivele mari pe care le am, care sunt obiectivele României, sunt o mai profundă şi mai bună integrare europeană, consolidarea posturii noastre în cadrul NATO şi poate chiar reuşim în cursul acestui an să avem o întărire a prezenţei NATO pe Flancul estic, ceea ce, cu siguranţă, ar fi foarte bine pentru noi”, a spus şeful statului la Palatul Cotroceni.

Şi unul din obiectivele mari, foarte importante, pentru mine şi în anul 2019 este consolidarea statului de drept în România, asta însemnând, evident, printre altele, şi continuarea în forţă a luptei împotriva corupţiei.

„Personal, obiectivul meu pentru alegerile prezidenţiale este câştigarea unui al doilea mandat de preşedinte al României”, a arătat Iohannis.

LĂSAȚI UN MESAJ