Ioana Bran, ministrul Tineretului, propunerea unei filiale de județ de unde Tel Drum primea contracte

Ioana Bran, ministrul Tineretului și Sportului

Unul dintre miniștrii surpriză din cabinetul condus de Viorica Dăncilă în acte și garantat de Liviu Dragnea este Ioana Bran, numită la Ministerul Tineretului și Sportului. Ea este fiica unui milionar din Satu Mare, Ioan Bran, cel care deține una dintre cele mai mari distilerării de alcool din zonă.

Ioana Bran, ministrul Tinereului și Sportului în noul guvern investit luni, este propunerea filialei PSD Satu Mare, condusă de Manuela Fedorca, filiala care conduce acest județ de foarte mulți ani. Aici, în județul Satu Mare, Tel Drum, firmă controlată de Liviu Dragnea conform procurorilor DNA, a obținut în ultimii opt ani contracte de peste o sută de milioane de lei. Mai mult, Ioan Bran, tatăl ministrei, cel care deține Distelăriile Bran, este și el un apropiat al PSD.

Fratele condamnat, mita luată de tată

Fratele său, Daniel Bran, a fost reținut in 2013 de DNA pentru mita în valoare de 500.000 euro. Bran a fost condamnat, în 2015, de Curtea de Apel București, la doi ani de inchisoare pentru trafic de influenta.

Daniel Bran a fost consilier al lui Daniel Constantin pe cand acesta a fost Ministru al Agriculturii.

Danie Bran a pretins şi a primit suma de 500.000 de euro pentru a interveni la ANRP în vederea acordării unor despăgubiri în sumă de 5,2 milioane de euro unui interlop (Michael Mureşan) pentru un teren periferic din municipiul Satu Mare. În acest dosar a fost implicat şi tatăl candidatei, patronul distileriei Bran, care a încasat faptic şpaga de 500.000 euro, prin încheierea unui contract fictiv de împrumut cu interlopul Mureşan. De-a lungul anilor au existat suspiciuni că la firma tatălui candidatei PSD s-ar produce evaziune fiscală cu alcool.

Averea fiicei de milionar

Din declarația de avere reiese că Ioana Bran are un apartament de 100 mp în Satu Mare, un autoturism Audi din 2010 și active financiare în valoare de 189.000 de lei, dar și un imprumut acordat în nume personal în valoare de 30.000 de lei.

În dreptul capitolului venituri Ioana Bran a bifat în 2016 venituri totale de aproximativ 31.000 de lei de la firma Alcorom SRL Martinesti, de la CJ Satu Mare, de la Camera Deputaților și din dobânzi bancare.

Activitate zero în funcțiile ocupate

Ioana Bran este absolventa Facultății de Științe Economice din cadrul Universității “Babes-Bolyai” din Cluj-Napoca și deține și un masterat în audit și expertiza contabilă.

A intrat în politica în 2010, iar în 2012 a fost aleasa consilier județean pe listele USL Satu Mare. De asemenea, Ioana Bran deține funcția de președinte al Tineretului Social Democrat din Satu Mare și de vicepreședinte al Organizatiei Județene a PSD.

Potrivit publicatie bihorene bn24.ro, în calitatea sa de secretara a Camerei Deputaților Ioana Bran a încasat o indemnizație de 19 500 de lei lunar, având în vedere ca membrii Birourilor Permanente ale Camerei Deputaților sunt plătiți la nivelul miniștrilor. Prin comparatie, un simplu deputat are o indemnizație de 5.500 de lei.

Într-un an de activitate parlamentara Ioana Bran a luat cuvântul in plen de 37 de ori si de 7 ori in Biroul Permanent. Deputata a inaintat doua intrebari si interpelari catre ministri si a semnat 29 de propuneri legislative din care trei au si devenit legi promulgate.

 

LĂSAȚI UN MESAJ