Grădinița groazei în București! Educatoarele smulg părul din cap copiilor

Grădinița groazei
Grădinița groazei! Educatoarea Carmen Georgiana Negoiță este acuzată că a smuls părul din cap unei fetițe

Înfiorător! O educatoare de la o grădiniță de stat, din sectorul 6 al Capitalei, i-a smuls părul din cap unei fetițe de 5 ani, acuză mama micuței. Mărturie stau fotografiile făcute de mamă la scurt timp după incidentul din grădinița groazei.

Motivul furiei educatoarei: fetița s-ar fi așezat pe un alt scăunel decât cel indicat. Deși părinții au depus reclamație, directoarea grădiniței nu a luat nicio măsură. Ba mai mult, directoarea a găsit scuze pentru educatoarea bătăușă.

Incidentul s-a petrecut, pe 10 decembrie 2019, la Grădinița nr. 250. Monica Deliu a povestit că atunci când s-a dus să-și ia fetița de la grădiniță educatoarele i-au spus că „s-a întâmplat ceva grav”.

„Nu m-a sunat nimeni să mă anunțe ce s-a întâmplat. Altă dată, când copilul a avut vărsat, m-au sunat imediat să vin. Acum, au considerat că nu este important.

Am venit, ca de obicei, la ora 4.30 ca să iau fetița. În ușa clasei mă aștepta educatorea Magda Gherghescu, mama educatoarei la care aveam copilul – Carmen Georgiana Negoiță. M-a luat de mână și mi-a spus că s-a întâmplat ceva grav. M-am speriat. Am văzut-o atunci și pe Carmen Georgiana Negoiță care tremura. Mi-au adus fetița, care avea părul smuls pe o zonă de 3 centimetri. Mi-au spus că a fost o greșeală. Că ar fi vrut să o ia de mână, dar copilul s-ar fi zbătut. Și din greșeală educatoarea a nimerit cu mâna în păr”, a povestit îngrozită Monica Deliu.

Grădinița groazei

Copila spune însă cu totul altceva. Făceau pregătire pentru serbare, iar educatoarea s-a înfuriat pentru că Maria nu s-a așezat acolo unde îi spusese aceasta.

„Fetița mi-a povestit că s-a așezat pe alt scăunel decât cel indicat, iar doamna s-a enervat rău și a luat-o pe sus de păr. Educatoarea a rămas cu părul în mână. Maria mi-a zis că a mai fost trasă de păr și altă dată, primind și «castane» de la educatoare, dar nu s-a ajuns să-i smulgă părul din cap ca acum”, spune mama fetiței agresate.

Directoarea de la grădinița groazei vrea să mușamalizeze cazul

Grădinița groazei
Educatoarea bătăușă Carmen Georgiana Negoiță

Femeia a sunat atunci la 112, iar la fața locului a venit un echipaj de la Secția 21 Poliție. A dat declarație la Poliție, apoi a plecat la INML, ca să scoată un certificat medico-legal. A scris și o petiție pe care a depus-o la directoare.

În loc să declanșeze o anchetă, conducerea grădiniței încearcă să mușamalizeze cazul.

„Reacția directoarei a fost că ea își iubește grădinița, că acum va ieși scandal și că ar fi mai bine să ajung la o înțelegere cu educatoarele. Am refuzat și am spus că voi urma calea legală, pentru a nu mai face rău și altor copii”, ne-a mai spus mama fetiței agresate.

Femeia a apelat la un psiholog, pentru că fetița e foarte speriată și nu mai vrea să meargă la grădiniță. De atunci, nu a mai dus-o acolo.

În primul an de grădiniță, copilul a fost la mama educatoarei de acum, Magda Gherghescu. Fetița a avut parte de corecții fizice și acolo.

„Mi-a bătut fetița până când a făcut pe ea. Când am fost să o iau de la grădiniță, i-am găsit pantalonașii uzi de pipi puși la uscat pe calorifer. Altă dată, Maria mi-a spus că o doare capul, că i-a dat doamna Magda «castane» în cap”, a mai spus Monica Deliu.

Facem precizarea că educatoarea Carmen Georgiana Negoiță nu a putut fi contactată. După ce a aflat că o căutăm, educatoarea și-a suspendat sau și-a șters contul pe care îl avea pe pagina de socializare Facebook.

„Năzdrăvăniile” directoarei Năzdrăvan

Grădinița groazei

Contactată de reporterii Cetățeanul, directoarea de la grădinița groazei, Aurica Năzdrăvan, a imaginat o teorie interesantă pentru a o scoate basma curată pe educatoarea bătăușă. Fetița agresată ar suferi de o boală care i-ar provoca căderea părului, este explicația elucubrantă a directoarei.

„Nu stau lucrurile chiar așa. Fetița are o problemă de sănătate, are probleme cu părul. Nu știu cât i-a smuls educatoarea. Eu am venit la ora 5.00 și am văzut-o, când a sosit și poliția. Am văzut că avea lipsă păr, dar pielea nu era iritată în zona respectivă, să se vadă că părul a fost smuls. Dacă o vede un medic, precis își va da seama că e o problemă medicală. Am avut acum 15 ani o fetiță cu alopecie (nota redacției: afecţiune dermatologică inflamatorie ce lezează rădăcina părului) și știu”, afirmă directoarea.

Și pentru a ne convinge, ne-a pus la dispoziție o fotografie, de anul trecut, în care s-ar vedea, pretinde Aurica Năzdrăvan, că fetița are părul mai rar!?! Ulterior, Aurica Năzdrăvan a șters fotografia trimisă pe Whatsapp.

„O mămică mi-a trimis o poză de anul trecut de la serbare și am constatat că fetița avea păr lipsă, avea părul rar”, a spus Aurica Năzdrăvan.

Directoarea Năzdrăvan: „S-ar putea să fi fost ceva…”

Când ne-a arătat sceptici la aceste explicații, directoarea și-a nuanțat versiunea. A trecut la varianta celor două educatoare, la fel de neverosimilă.

„S-ar putea să fi fost ceva. Doamna făcea repetiție pentru serbare. Maria se tăvălea pe jos și s-au împiedicat niște fetițe de ea. Doamna a vrut să o ridice, să o prindă de mână, dar Maria s-a mișcat și ar fi prins-o de păr. Dar nu a rămas cu păr în mână”, se încurcă în explicații directoarea.

Conducerea grădiniței nu a declanșat până acum nicio cercetare disciplinară. Motivul – părinții nu ar fi depus o sesizare oficială. Minciună! Acuză mama fetiței agresate, care ne-a pus la dispoziție și o copie a plângerii depuse la conducerea grădiniței.

Grădinița groazei
Sesizarea depusă de părinți la grădiniță, despre care directoarea spune că nu știe

„Eu  nu am primit nicio plângere scrisă, trebuia să vină tatăl fetiței să depună, dar nu a venit. Am convocat Consiliul de Administrație ca să constatăm tot ce s-a întâmplat, dar așteptăm să vedem certificatul medico-legal. Atât am putut eu să fac. Nu am cum să o suspend pe educatoare. Singura măsură a fost că nu mai va avea voie să se prezinte la examenul de grad didactic, pentru că o să aibă clar calificativul diminuat”, a afirmatAurica Năzdrăvan.

Am întrebat-o pe directoare cum justifică această măsură, în condițiile în care susține varianta educatoarei. „Probabil, ceva s-a întâmplat acolo, dar nu la modul de a-i smulge părul fetiței”, a fost explicația nuanțată a Auricăi Năzdrăvan, care probabil că a realizat în cele din urmă gravitatea incidentului petrecut sub ochii săi.

Bătăi la ordinea zilei în clasa educatoarei Negoiță

Educatoarea nu este la primul incident. Și alți părinți s-au plâns că le-au fost agresați copiii.

„Acum 3 săptămâni și la fetița mea, când o pieptănam, am observat la spate o parte lipsă de păr și m-am speriat rău. Am întrebat-o ce s-a întâmplat, dar nu a vrut să-mi spună”, a povestit o mămică pe grupul de Whatsapp al părinților.

O alta a acuzat că și băiețelul ei a primit „castane” de la educatoare. „Am pățit și eu cam la fel cu băiețelul. Se văita că îl doare capul și l-am întrebat ce a pățit. Mi-a spus că doamna de la grădi îi dă castane în cap (pumni). Am discutat cu educatoarea și i-am spus că aduc televiziunile peste ei dacă mai aud că îmi bat copilul”.

Primarul Mutu: Am dispus suspendarea educatoarei

Grădinița groazei, desființarea Bucureștiului
Primarul Gabriel Mutu spune că va lua măsuri dure

Atunci când a aflat de incidentul petrecut la Grădința nr. 250, primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu, a spus că va lua măsuri drastice în acest caz. După ce a purtat o discuție cu directoarea „năzdrăvană”, edilul a declarat, pentru Cetățeanul, că educatoarea-bătăușă va suporta rigorile legii.

„Am dispus suspendarea educatoarei din funcție, iar dacă certificatul medico-legal indică agresiunea, urmează demiterea și sesizarea parchetului”, a spus Gabriel Mutu.

Cetățeanul TV

13 COMENTARII

 1. Scurt si la obiect,daca nu se iau masuri drastice impotriva unor asemebea atitudini,fenomenul va continua! Educatoarele „nervoase” sa fie destituite fara niciun fel de …..”scuze si justificari”.Nora mea,are o gradinita particulara formata dintr-o grupa de 9 copii.Daca s-ar intampla asa ceva,ar fi caz penal !!!

 2. Dar de clasele supraaglomerate ce spuneți? De părinții care tratează cu lipsa de respect educatoarele?De copii cu CES pe care părinții refuza sa i ducă la medic sau sa facă terapie? De copiii traumatizați de acasă e ziceți? Dar de copiii care nu au auzit în viata lor de formule de politețe sau de reguli de bun simt. De copiii care fac la pampers la 4 – 5 ani.. Ați auzit? Ei sunt lăsați sa se dezvolte î”n ritmul lor propriu”, fără nicio regula impusa, fără mese regulate sau normale, cărora li se dau încă mâncăruri pasate saufast food? Bineînțeles ca vina este aruncata pe educatoare fără sa fie observata atent copila, fără o discuție între ea și un psiholog, fără sa fie văzută de un medic dermatolog și nu legist. Oameni buni,nu iau apărarea educatoarei neapărat, daaar trebuie văzută toată ecuația…nu doar jumate..

  • Sa inteleg ca sunteti educatoare ?! Atunci de ce nu sunt ajutatii copiii aceia ? Cei cu probleme despre care vorbiti ! Ca si cadru didactic, mai ales la gradinita si clasele primare, persoana din spatele catedrei este un al treilea parinte ( ma rog.. ar trebui ! ). Cu calm, dragoste si dedicare catre meseria pe care o faceti, se pot face multe. Cand v-ati ales aceasta meserie, nu v-ati gandit ca nu toti copiii sunt perfecti ? Exact acei copii de care vorbiti, au nevoie poate de o vorba blanda sau chiar o vorba ferma, dar spusa catre educare si nu cu bataie si tipat! Copilul se poate modela usor daca ai rabdare! De altfel, care este rolul educatorului acoli ?? Innafara de a lua un salariu?! Persoana din spatele catedrei trebui sa fie un exemplu. E mai simplu sa parui un copil ?? Si bashca mai ai si tupeu sa spui ca sunt copii cu probleme, si ca iti pierzi rabdarea!!! Orice copil merita bunatate, indiferent ce si cum este acasa la el. Daca unii parintii sunt ,,ipocriti’’ si nu isi dau interesul, poate tu ca si educator poti face o diferenta in viata lui si ii arati ca exista si alte variante. Dar nu! Paruim copiii, dam castane, le vorbim urat, si ne asteptam ca atunci cand ajung adulti sa respecte lumea din jur !!! Imi spun o parere generala, ca nu e singurul caz de care aud. nu va atac in mod special. Dar dupa cum am spus… avem variante!

  • Tot ce ai mentionat in comentariul tau NU JUSTIFICA LIPSA DE ETICA. Daca un copil acasa nu are parte de o educatie, de niste repere sanatoase, atunci gradinita, protectia copilului trebuie sa-l ajute, nu sa-l abuzeze. Terminati cu justificarile pentru abuzuri. Ca salariile sunt mici, ca sunt multi, ca sunt alintati etc. Sunt munci in lumea asta care daca nu empatizezi cu subiectul muncii pleci acasa. Abuzul fata de un copil, batran, persoana cu dizabilitate si orice fiinta umana TREBUIE PEDEPSIT.

 3. Urat! Si eu doar ce mi am depus cererea acolo…Si pt ca nu dau Șpagă in dosar de înscriere..nu au locuri ! Sa va fie rusine! După ce ca luati șpagă câte 300 euro de copil il mai maltratat.

 4. În data de 10.09.2020. ,nepoata mea Andreescu Cataleya ,în vârstă de un an și 10luni a fost trasă de ureche pâna ia îndoit cercelul. A speriat-o ,nu mai dorește să se ducă la creșă. Nu stiu ce să fac?Sunt foarte furioasă!

 5. Sunt extrem de Revoltat pe faptul
  ca eu stiu cum este sa fi Batut de mic copil pana iti rupe Clavicula
  de Multi ani am Capatat Atac de panica si Altele,
  Eu Respect Femeiiele dintrun singur Motiv,Doamnele Domnisoarele ne dau viata ne dau un Har frumos
  pe care trebuie sa il tratam asa cum este el.
  Dar tu ca o Persoana care trebuie sa ai Grija de un Ingeras care este totul pentru Propia Mama.
  Cum iti permiti sa dezvolti probleme dvs in asupra Temerii Copilasului?
  Deci pe intelesul Parintilor, Voi Aveti Norocul dat sa aveti copilasi si este Frumos.
  Dar nu puteti accepta sau Tolera,Ca o Persoana Matura cu Morala de protejare sau de educat copilasi,Sa iti verse Nervi Fizic asupra celor care pe voi va faceti sa zambiti.
  Nu este usor sa vorbesti despre asta dar daca sa intamplat o data ce garantie este ca nu se va intampla a doua oara,
  si despre ce este vorba aici`? Despre responsabilitate sau despre scuze nejustificate`?
  un singur lucru este de Aplicat sa plece de acolo,poate isi Gaseste un loc de munca Apreciabili.
  copilasi sunt Fericirea iubirea care te face sa mergi la munca este un lucru foarte pretuitor,dar nu este terapie pentru Persoanele cu apucaturi nejustificate,
  Va doresc la Toti Parinti care isi iubesc copilasi si nu-i Bate, Sanatate si Fericire in Familia Voastra.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.