GALERIE FOTO Cum arată acum stațiile de metrou de pe Magistrala 5 și cum se va circula la suprafață

Magistrala 5 Proiectul pentru Magistrala M6 va fi aprobat

Pe Magistrala 5 a metroului bucureștean se lucrează acum intens, însă asta nu va duce la recuperarea întârzierilor acumulate de-a lungul anilor. Cele zece stații vor fi date în funcșiune abia la anul, în loc de 2014, cum se anunțase inițial.

Între timp, toate restricţiile de circulaţie din zona staţiei de metrou Parc Drumul Taberei vor fi ridicate în septembrie-octombrie, a declarat Constantin Mustăţea, directorul de Investiţii şi Achiziţii Publice al Metrorex.Magistrala 5

„Pentru toate staţiile, la sfârşitul acestui an nu vor mai fi ocupate părţi de carosabil, exceptând partea de subtraversare despre care v-am spus în zona către Piaţa Moghioroş, care va fi local, pe o bandă. În zona Parc Drumul Taberei, restricţiile de circulaţie se vor ridica în septembrie-octombrie”, a menţionat Mustăţea, după o vizită a jurnaliştilor la staţiile de metrou Parc Drumul Taberei şi Favorit.

Magistrala 5El a făcut referire și la tramvaiul 41, care urmează să fie deviat. „Tramvaiul 41 va fi deviat pe o perioadă destul de lungă, dar asta nu înseamnă că circulaţia acestuia va fi afectată în vreun fel. El va funcţiona în permanenţă, devierile vor fi locale.Magistrala 5 Vor fi mai multe devieri pentru realizarea pasajului de subtraversare a staţiei Braşov şi accesibilizarea peroanelor de tramvai cu scări rulante. Deci se va face legătura cu staţia de metrou. Vor fi nouă devieri ale reţelei de tramvai, dar, încă o dată: fără a se opri tramvaiul şi fără a se afecta traficul. Măsura asta se va aplica imediat după ce condiţiile o vor permite, în sensul că se pot devia conductele de termoficare care, în momentul de faţă, sunt în funcţiune şi trebuie corelarea cu RADET, astfel încât să nu existe niciun fel de problemă”, a explicat directorul Metrorex.

Magistrala 5 are aproape șapte kilometri

Magistrala 5Primul tronson din Magistrala 5 de metrou va avea o lungime de 6,871 kilometri, un depou şi zece staţii: Eroilor, Academia Militară, Orizont, Favorit, Tudor Vladimirescu (Drumul Taberei 34), Parc Drumul Taberei, Romancierilor, Valea Ialomiţei, Brâncuşi şi Râul Doamnei.

Valoarea lucrărilor pe secţiunea Râul Doamnei – Eroilor (PS Operă) este estimată la circa 3,12 miliarde de lei cu TVA. Proiectul Magistrala 5 este finanţat din fonduri nerambursabile în cadrul programului Operaţional Sectorial – Transport 2007 – 2013 şi Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014 – 2020. Magistrala 5 are trei secţiuni: Eroilor – Drumul Taberei, Eroilor – Iancului, respectiv Iancului – Pantelimon.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here