Vremuri tot mai grele! Trezorierul PSDragnea, Mircea Drăghici, așteptat de luni la DNA

Fostul trezorier al PSD, judecat pentru delapidare

Omul de încredere al lui Liviu Dragnea, Mircea Drăghici, este așteptat luni la DNA. Vin vremuri tot grele, se pare, și pentru Dragnea!

Mircea Drăghici va preda astăzi toată gestiunea partidului după ce a demisionat ieri (miercuri, 5 iunie) din funcția de trezorier al PSD, au declarat, pentru Cetățeanul.net, surse din interiorul partidului.

Era gata să ajungă ministrul transporturilor

Aceleași surse ne-au spus că demisia s-ar fi făcut la presiunea Vioricăi Dăncilă, în contextul în care ex-trezorierul PSD este așteptat, chiar de luni, la DNA, unde i s-ar putea solicita să răspundă și la alte întrebări decât cele privind delapidarea de care este acuzat.

Mircea Drăghici a fost propunerea PSD pentru funcția de ministru al transporturilor, dar și-a retras candidatura după ce președintele României, Klaus Iohannis, a anunțat că va refuza să îl numeascp în funcție.

Citește și Mircea Drăghici își retrage candidatura pentru funcţia de ministru al Transporturilor

Acuzațiile DNA împotriva lui Mircea Drăghici

La începutul lunii aprilie 2019, DNA a anunțat că procurorii au început urmărirea penală împotriva lui Mircea Drăghici pentru delapidare și utilizarea subvențiilor primite de la stat în alte scopuri decât cele pentru care au fost acordate. Concret, în cursul lunii februarie 2018, Drăghici împreună cu o persoană din familie, a negociat și a convenit să achiziționeze, de la un vânzător, un imobil având o valoare de circulație de peste 500.000 euro, pe care să-l achite, în parte, cu sume de bani pe care le gestiona în calitate de trezorier, și în parte, cu fonduri proprii.

Promisiunea de vânzare cumpărare dintre proprietarul imobilului și persoana din familia suspectului, dar și contractul de închiriere dintre același proprietar și formațiunea politică s-au încheiat in aceeași zi, 15.02.2018, pentru același imobil.

Contractul de închiriere fusese încheiat pentru o perioadă de 10 ani (începând cu data de 01.03.2018 până la 01.03.2029), valoarea totală a chiriei fiind de 380.000 euro ce urma să fie achitată după cum urmează: suma de 38.000 euro în termen de 5 zile, iar restul sumei în tranșe de cel puțin 19.000 euro pe lună timp de 18 luni.

În realitate, întreaga contravaloare a contractului a fost achitată în avans, într-un interval de timp de 5 luni din sume de bani provenite din subvenția acordată formațiunii politice în baza Legii nr. 334/2006, privind finanțarea activității partidelor politice și a campaniilor electorale”, arată anchetatorii.

 

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.