Statul paralel! Cum funcționează Mafia în Capitală – afacerile ilegale, protejate de Sistem

Statul paralel
Instituțiile din subordinea Primăriei Sectorului 3, condusă de Robert Negoiță se comportă, față de ilegalitățile din sector, precuim Statul paralel - incompetnt, delăsător sau poate și mai rău...

Cetățeanul.net vă prezintă statul paralel, acela care, prin instituțiile sale legale, lucrează separat sau împreună în favoarea, în cele din urmă, a firmelor de tip mafiot. Ne referim la acele firme acele firme care pornesc afaceri fără a deține documentele și autorizații legale și funcționează apoi fără a fi deranjate de autorități.

În urmă cu aproape doi ani (februarie 2016), un SRL din comuna Pantelimon a „descălecat” într-una dintre intersecțiile aglomerate ale Bucureștiului (bulevardul 1 Decembrie 1918, colț cu Liviu Rebreanu).

Bucureștiul interlopilor

Statul paralel
Februarie 2016, muncitori tocmiți de Jasmine Ciorporation, pătrund ilegal pe un teren din „buricul” Sectorului 3, demolează un panou publicitar, după care se apucă să construiască o stație GPL. poliția nu se vede în poză, cum nu s-a văzut nici în realitate!

Fără acte legale asupra terenului și fără nicio altă autorizație care să le dea vreun astfel de drept, muncitorii năimiți de SC Jasmine Corporation au demolat un panou publicitar și au construit apoi o stație GPL pentru autovehicule.

Oriunde în lumea civilizată, o astfel de operațiune demnă de Vestul sălbatic ar fi fost zădărnicită, în cel mai scurt timp, de autorități.

În Capitală însă, Statul paralel cuibărit în Primăria condusă de Robert Negoiță nu a făcut mai nimic să oprească funcționarea ilegală a bombei GPL. Aceasta funcționează bine-mersi, în drumul copiilor spre școală și la doi pași de o biserică și un hypermarket.

Să mai spunem că nimeni nu putea construi, legal, o stație GPL auto pe terenul în cauză – pe sub teren trece o conductă magistrașă de termoficare! Cine răspunde în caz de catastrofă?  

Incompetență, delăsare sau corupție! Ce spuneți, domnule Negoiță?

Cetățeanul.net a reușit să reconstituie modul în care statul paralel aplică legea – diecare autoritate responsabilă în parte – puțin sau deloc!

Doi ani de zile s-au scurs de când niște interlopi (cum altfel să-i numim pe cei care amplasează o stație GPL auto ilegală, pe un teren asupra căruia nu au niciun drept?) fac bani frumoși sub ochii primarului Robert Negoiță și ai subalternilor acestuia, ai Poliției, Parchetului și pompierilor. Cum au reacționat autoritățe și cum funcționează Statul paralel, aflați în continuare.

Statul paralel
Poliția locală a confirmat că Jasmine Corporation nu a cerut autorizație de funcționare, dar nici nu a sancționat-o pentru că funcționează fără nicio autorizație legală; tot poliția locală aconfirmă că nu există nicio autorizație de construire! Primăria sectorului 3 a închis însă ochii și nu a făcut nimic concret să demoleze „benzinăria” ilegală

Poliția locală a Sectorului 3 a confirmat că firma din Pantelimon nici măcar nu a depus vreo cerere pentru emiterea acordului/autorizației de funcționare: „În cadrul Serviciului Autorizare Comercială nu a fost depusă nicio solicitare privind emiterea Acordului de Funcționare”. Cu toate acestea, polițiștii nu menționează nimic despre faptul că ar fi amendat firma penru că funcționează ilegal. Nici vorbă însă să încerce vineva să oprească funcționarea afacerii de tip interlop!

Singura amendă a fost dată pentru executarea lucrărilor fără autorizație de construire, în urmă cu mai bine de un an! De atunci, Jasmine Corporation a mai ridicat și alte construcții fără autorizație, dar polițiștii locali de la Sectorul 3 întorc capul în direcție opusă ori de câte ori trec pe lângă bomba GPL!

Primăria Sectorului 3 – Serviciul juridic și contencios din Primăria sectorului 3 a primit, încă din luna noiembrie 2016, referatul Biroului Disciplina în Construcții, pe baza căruia să ceară judecătorilor desființarea construcțiilor ridicate ilegal! Pe rolul instanțelor nu este publicată nicio acțiune a Primăriei Sectorului 3 pentru desființarea bombei GPL.

Parchetul de pe lângă Judecătoria sectorului 3 – a fost sesizat cu plângere penală încă din 23 februarie 2016. Dosarul e în lucru la Secția 23 Poliție. La benzinăria ilegală nu s-a văzut nici urmă de chipiu de polițist. Cercetările continuă, nu-i așa?

Inspectoratul pentru Situații de Urgență – două amenzi și multă delăsare și incompetență, chiar și la doi ani de la #Colectiv. Acesta e un caz special, căruia îi vom dedica, în scurt timp o investigație separată.Negoiță

Judecătoria Sectorului 3 a constatat pe 2 noiembrie 2017, pârâta (SC Jasmine Corporation – n.r.) are calitatea de constructor de rea credinţă cu privire la lucrările şi construcţiile edificate de aceasta, fără autorizaţie, pe terenul situat în Bucureşti, sector 3, Bd. 1 Decembrie 1918 nr.23, astfel cum au fost identificate prin raportul de expertiză tehnică judiciară topografică.”  Cercetarea judecătorească s-a făcut însă, doar pe baza solicitării proprietarului terenului ocupat, samavolnic, de Jasmine Corporation. Cum aminteam mai sus, Primăria Sectorului 3 nu a mișcat un deget.

Statul paralel din ograda lui Robert Negoiță

Stația ilegală GPL auto nu este singura construcție ilegală tolerată de Statul paralel din administrația Sectorului 3. Terase construite pe bază de documente ilegale sau incomplete funcționează chiar sub nasul Primarului, în timp ce Bucureștiul este împânzit de reclame la un ansamblu de blocuri cu 11 etaje ridicate în zone în care se puteau face doar case cu cel mult două nivele! Și încă multe altele, asupra cărora vom reveni.

 

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here