Efectul dezvăluirilor CETĂȚEANUL: Polițiștii din Olt au ridicat de acasă șapte braconieri și 12 ogari

Ogari și prada lor de pe Fondul de Vânătoare 49 Rusănești
Ogari și prada lor de pe Fondul de Vânătoare 49 Rusănești

În urma dezvăluirilor făcute de CETĂȚEANUL, Poliția Olt s-a hotărât, în sfârșit, să-și facă datoria și să ia măsuri împotriva braconierilor cu ogari care fac prăpăd în sudul județului.

După ce CETĂȚEANUL a publicat, sâmbătă, articolul VIDEO Ogarii, braconierii și oamenii legii curăță județul Olt de iepuri și de căprioare, marți, chiar în ziua în care tot românul sărbătorește Mica Unire, polițiști din cadrul Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din IPJ Olt au făcut opt percheziții domiciliare la locuințele a șapte bărbați, cu vârste între 19 și 45 de ani, bănuiți de săvârșirea infracțiunilor de braconaj și transportul vânatului în condiții ilegale.

Perchezițiile au avut loc în comunele Brastavățu și Rotunda din Olt, plus Calopăr din Dolj.

12 ogari, arestați

„În fapt, bărbații sunt cercetați într-un dosar penal, fiind bănuiți de fapte de braconaj, săvârșite în cursul anului 2022, pe fondurile cinegetice din județul Olt. Perchezițiile domiciliare au fost executate de către polițiștii din cadrul Biroul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din Inspectoratul de Poliție Județean Olt, în baza unor mandate de percheziție emise de Judecătoria Municipiului Caracal. Acțiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al luptătorilor din cadrul S.A.S Olt, Serviciul de Investigații Criminale, Poliția Municipiului Caracal, Secția 5 Poliție Rurală Deveselu, Poliția Orașului Corabia și Inspectoratul de Poliție Județean Dolj, a declarat Claudiu Șerban, purtător de cuvânt IPJ Olt, pentru Realitatea Oltului.

Șapte persoane au fost conduse la sediul IPJ Olt, iar polițiștii au ridicat un autoturism de teren, 12 câini din rasa ogar sau metiși, doi iepuri morți, patru proiectoare, două telefoane mobile, precum și bunuri susceptibile să fi fost folosite la activitatea infracțională.

CETĂȚEANUL anunțase, tot marți, că Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova a început urmărirea penală împotriva magistraților și comisarului șef care sunt acuzați că favorizează braconierii cu ogari din zona Corabia.

Este vorba de Prim-Procurorul Parchetului Corabia, Lia Sorin Marian; Mitroi Sabin, organ de cercetare penală al Poliției Corabia; Prodan Felicia, procuror în cadrul Parchetului Corabia, și Anuța Elena-Anca, Prim-Procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here