VIDEO Ogarii, braconierii și oamenii legii curăță județul Olt de iepuri și de căprioare

Ogari și prada lor de pe Fondul de Vânătoare 49 Rusănești
Ogari și prada lor de pe Fondul de Vânătoare 49 Rusănești

Asociația de Vânătoare „Casa Vânătorilor”, cu sediul în Cilieni, solicita șefului Inspectoratului de Poliție al Județului Olt, pe 27 decembrie 2022, „sprijinul instituțional în vederea combaterii braconajului cinegetic ce are loc pe Fondul de Vânătoare 49 Rusănești”.

„Casa Vânătorilor” îi înștiința pe polițistul-șef din Olt că „prin Adresa înregistrată la sediul Poliției Corabia în data de 30.10.2018, am adus la cunoștința organelor de poliție problemele cu care se confruntă Asociația de Vânătoare „Casa Vânătorilor” în ceea ce privește braconajul cinegetic și am solicitat sprijinul în vederea combaterii acestui fenomen, anexând chiar și o listă cu persoanele care dețin câini ogari și metiși de ogari și care sunt cunoscute de toată comunitatea pentru săvârșirea faptelor de braconaj.

Citește și VIDEO Garda de Coastă românească a ajuns batjocura braconierilor turci

Cu toate acestea, vă aducem la cunoștință că până la acest moment persoanele cercetate au fost chiar membrii Asociației de Vânătoare „Casa Vânătorilor” care au întreprins acțiuni de combatere a braconajului, iar cu privire la persoanele indicate în lista menționată mai sus nu a fost luată nicio măsură, ceea ce a condus, în mod evident, la încurajarea persoanelor în cauză să săvârșească în continuare fapte de braconaj cinegetic”.

Braconajul intensiv cu ogari a exterminat populația de iepuri din Olt

Asociația îl mai informa pe șeful IPJ Olt că, văzându-se ocrotiți de „oamenii legii”, braconierii au devenit „din ce în ce mai agresivi, ajungând să îi agreseze și să îi amenințe cu moartea pe membrii asociației de vânătoare”, iar „daunele provocate prin acțiunile de braconaj cinegetic sunt foarte mari”, braconierii furnizând „vânat la comandă”.

Până la data publicării acestui articol, șeful IPJ Olt nu și-a găsit timp să dea un răspuns…

Plângerea Penală

Pe 14 noiembrie 2019, fondatorul Asociației de Vânătoare „Casa Vânătorilor”, Marius-Cristian Ghiocel, depunea la Parchetul General – Secția Specială de Investigarea a Infracțiunilor din Justiție o Plângere Penală împotriva Prim-Procuroului Parchetului Corabia, Lia Sorin Marian, pentru abuz în serviciu și fals intelectual; Mitroi Sabin, organ de cercetare penală al Poliției Corabia, pentru abuz în serviciu, fals intelectual și favorizarea infrctorului; Prodan Felicia, procuror în cadrul Parchetului Corabia, pentru abuz în serviciu, fals intelectual și favorizarea infractorului și Anuța Elena-Anca, Prim-Procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt pentru neglijență în serviciu.

Pe scurt, în Plângerea Penală sunt descrise cu lux de amănunte faptele de braconaj, cu numele și prenumele braconierilor, și modul în care aceștia au fost și sunt, încă, protejați de „oamenii legii” enumerați.

„În primul rând, fac precizarea că de la momentul la care, în calitate de președinte al Asociației de Vânătoare „casa Vânătorilor”, am sesizat organele de poliție cu privire la persoanele care dețin câini din rasa Ogari, întocmind și o listă în acest sens, listă din care fac parte mai multe persoane cu o situație materială foarte bună, dar și cu un grad de influență ridicat în zonă (…), am avut mari probleme cu organele de poliție, mai exact cu domnul Comisar Șef Mitroi Sabin, din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Corabia, acesta din urmă transmițându-mi în repetate rânduri, atât în mod direct, cât și prin interpuși, că „îmi va arăta el cine este și cine sunt eu”,„îmi va găsi cu siguranță motive să mă acuze din punct de vedere penal” etc.

Mai mult decât atât, domnul Comisar Șef Mitroi Sabin a susținut în repetate rânduri că dl. Prim Procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Corabia a fost subalternul său atunci când a activat ca Polițist în Orașul Corabia șo că orice îi spune, dl. Prim Procuror îl ascultă, așasă am grijă ce fac”.

Caprele Comisarului Napolitană

De altfel, Marius-Cristian Ghiocel a făcut, pe 15 ianuarie 2021, la DNA Craiova, un denunț împotriva Comisarului Șef Sabin Mitroi, care, de-a lungul anilor 2013-2015, îl vizita la ferma pe care o avea, plecând cu 7-10 kg de brânză, fără să le plătească. La un moment dat, Mitroi i-a cerut lui Ghiocel să-i aducă, spre a le îngriji permanent, cele 15 capre pe care le deținea. Refuzul lui Ghiocel i-a atras dușmănia lui Mitroi. Dosarul de la DNA Craiova e „în lucru” și acum.

Am întrebat mai mulți cunoscuți ce știu despre numitul Mitroi Sabin (din martie 2022 fiind avansat ca șef al Poliției orașului Corabia – nota CETĂȚEANUL), aflând cu această ocazie că așa era caracterul dumnealui și că este chiar o persoană foarte răzbunătoare care se folosește chiar de calitatea sa de polițist pentru a-i cerceta pe cai care îl supără. Tot cu această ocazie am mai aflat că numitul Mitroi Sabin a avut sau are calitatea de șef al Poliției Economice Corabia, iar atunci cînd mergea în control la diverși comercianți le lua chiar și napolitanele de pe raft, fapt pentru care era poreclit și Napolitană, mai scrie Ghiocel în denunț.

Acesta a mai depus sesizări, descriind cu lux de amănunte ce se întâmplă din punct de vedere legal și cinegetic în zona Corabia, la Ministerul de Interne – În atenția ministrului, pe 25 ianuarie 2020, la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova, în 2022, și, evident, la Poliția Corabia, cu lista a 49 de deținători de ogari din comunele de pe raza Fondului de Vânătoare, încă din 30.10.2018.

Însă, nimic nu s-a schimbat, cu excepția populațiilor de iepuri și căprioare, care sunt pe cale de dispariție. Dealtfel, în sudul județului, iepurii mai pot fi văzuți doar în poze!

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.