A început urmărirea penală împotriva oamenilor legii care protejează braconierii cu ogari. DOCUMENT

Ogari și prada lor de pe Fondul de Vânătoare 49 Rusănești
Ogari și prada lor de pe Fondul de Vânătoare 49 Rusănești

Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova a început urmărirea penală împotriva magistraților și comisarului șef care sunt acuzați că favorizează braconierii cu ogari din zona Corabia.

Este vorba de Prim-Procurorul Parchetului Corabia, Lia Sorin Marian; Mitroi Sabin, organ de cercetare penală al Poliției Corabia; Prodan Felicia, procuror în cadrul Parchetului Corabia, și Anuța Elena-Anca, Prim-Procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt.

Citește și VIDEO Ogarii, braconierii și oamenii legii curăță județul Olt de iepuri și de căprioare

Cei patru sunt urmăriți penal, în dosarul nr. 291/P/2022, cu privire la săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu prevăzută de art. 297 C.p. – cauza aflându-se în prezent în lucru la procuror.

Au cercetat pe cei care au sesizat

Dosarul a fost constituit după ce Asociația de Vânătoare „Casa Vânătorilor” a sesizat organele abilitate despre problemele cu care se confruntă în ceea ce privește braconajul cinegetic și a solicitat sprijinul în vederea combaterii acestui fenomen, anexând chiar și o listă cu persoanele care dețin câini ogari și metiși de ogari și care sunt cunoscute de toată comunitatea pentru săvârșirea faptelor de braconaj.

Cu toate acestea, cercetați de „oamenii legii” au fost chiar membrii Asociației de Vânătoare „Casa Vânătorilor” care au întreprins acțiuni de combatere a braconajului, nu persoanele indicate în listă.

Cum împotriva braconierilor cu ogari nu a fost luată nicio măsură, aceștia au prin curaj continuând să săvârșească fapte de braconaj cinegetic, devenind și mai agresivi cu membrii Asociației.

Sesizări, în care este descris cu lux de amănunte ce se întâmplă din punct de vedere legal și cinegetic în zona Corabia, au fost depuse, de-a lungul anilor, la Parchetul General, pe 14 noiembrie 2019,  la Ministerul de Interne – În atenția ministrului, pe 25 ianuarie 2020, la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova, în 2022, și, evident, la Poliția Corabia, cu lista a 49 de deținători de ogari din comunele de pe raza Fondului de Vânătoare, încă din 30.10.2018.

Însă, nimic nu s-a schimbat, cu excepția populațiilor de iepuri și căprioare, care sunt pe cale de dispariție. De altfel, în sudul județului, iepurii mai pot fi văzuți doar în poze!

Acum se pare că ceva a început să se miște în justiție.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.