Ecaterina Ionescu, președintele CMSR: Cred cu tărie că medicii stomatologi au dreptul să fie propriul lor stăpân și nu sclavi pe plantația unora

Susținerea cabinetelor stomatologice mici, la care au acces majoritatea pacienților și unde se face asistența medicală stomatologică primară este esențială, afirmă prof. Dr. Ecaterina Ionescu, președintele Colegiului Medicilor Stomatologi din România (CMSR), într-un punct de vedere referitor la viitorul stomatologiei românești.

Totodată, Ecaterina Ionescu afirmă că medicii stomatologi au dreptul la demnitate, au dreptul să își deschidă propriul lor cabinet și să fie propriul lor stăpân.

„Cred cu tărie că medicii stomatologi care practică această profesie, ca o profesie liberală, au dreptul la demnitate, au dreptul să își deschidă propriul lor cabinet la un moment dat, au dreptul să fie propriul lor stăpân și nu sclavi pe plantația unora cărora destinul sau conjunctura le-au oferit șansa unor anumite privilegii materiale.

Am convingerea că este obligatorie susținerea și consolidarea cabinetelor mici la care are acces majoritatea pacienților, precum și facilități pentru deschiderea și mai multor cabinete mici (cu un medic sau cu un număr mic de medici) pentru că în aceste cabinete se face asistența medicală stomatologică primară de care are atâta nevoie populația acestei țări. În plus, peste tot în lume, coexistă aceste entități fără să își dorească să se excludă unii pe alții”, a transmis șefa CMSR.

CITEȘTE ȘI: Stomatologie modernă în România. Mai multe clinici, mai puține cabinete de cartier

Ecaterina Ionescu: „Voi lupta și în continuare ca Stomatologia să nu aibă soarta Farmaciei”

Ecaterina Ionescu a făcut o analogie cu lanțurile farmaceutice, care au ajuns să strivească micile farmacii. Șefa CMSR spune că, atât timp cât va conduce asociația profesională a stomatologilor, nu va permite acest lucru.

„Să fie foarte clar, nu sunt împotriva lanțurilor, dar văd, și nu pot să fiu de acord, că reprezentanți ai acestora se împiedică de cabinetele mici și pretind că o fac pentru binele pacienților de rând.

O analogie relevantă. Sunt câteva case de avocatură mari la care au acces oamenii cu bani, dar sunt și cabinete de avocatură mici, accesibile tuturor.

Există riscul real ca stomatologia să se concentreze în mâna câtorva persoane pentru care doar profitul lor contează. Piața serviciilor stomatologice a devenit una foarte tentantă pentru profit financiar. Eu voi lupta și în continuare ca Stomatologia să nu aibă soarta Farmaciei, a concluzionat Ecaterina Ionescu. 

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.