Dispărutul Codruț Marta, afacere imobiliară cu Elan, Mazăre, Nicușor Constantinescu și mama lui Marian Oprișan

Marta

Cu doi ani înainte de dispariția sa din martie 2012, Codruț Marta a devenit proprietar pe un lot de teren pe care s-a construit un bloc al vedetelor. Fostul șef de cabinet al lui Sorin Blejnar, Codruț Marta, este căutat de anchetatori de patru ani pentru a fi interogat în mai multe dosare de evaziune.

Pe data de 28 octombrie 2010, Codruț Marta, fugarul numărul unu al țării, achiziționa, contra unei sume de numai 2.416 euro, un teren situat în zona de Nord a Capitalei, în sectorul 1, pe Șoseaua Gheorghe-Ionescu Șișesti. Deși suprafața de teren nu era mare, câteva zeci de metri pătrați, prin această afacere, Marta devenea asociat cu 4% în proiectul de ridicare a unui imobil de locuințe de lux cu o suprafață totală de 3.300 mp.

Terenul valorase de cinci ori mai mult

Inițial, terenul a fost cumpărat încă din 2007 de Fabian Schwartzenberg, fratele lui Elan Scwartzenberg – fostul soț al Mihaelei Rădulescu. Suma plătită la acel moment pentru a intra în posesia suprafeței era suma de 342.000 de euro. Astfel, ar rezulta că procentul de 4% din proprietatea care a ajuns la Marta pentru suma 2.416 euro ar fi fost cumpărat, cu trei ani înainte, cu suma de peste 13.000 de euro. Până să ajungă la Marta, terenul a trecut și pe la alți apropiați ai lui Elan Schwartzenberg.

Dispărutul Marta este asociat în această afacere imobiliară cu politicieni, trei baroni locali mai exact. Este vorba de Radu Mazăre (fost primar al Constanței), Nicușor Constantinescu (fost președinte Consiliul Județean Constanța) și Lucia Gherarde, mama lui Marian Oprișan (președintele Consiliul Județean Vrancea). Aceștia au și apartamente în imobilul respectiv.

bloc-marta

Elan a plecat din țară după ce a fost interogat în legătură cu dispariția lui Codruț Marta

De altfel, fostul soț al Mihaelei Rădulescu a și fugit din țară după ce a fost audiat de Parchetul General în dosarul dispariției lui Codruț Marta. Reamintim că imediat după dispariție, procurorii de la Parchetul General i-au audiat pe Elan Scwartzenberg și pe Sorin Blejnar. Aceștia doi au calitatea de martor în acest dosar. Între timp, cauza dispariției lui Codruț Marta a fost mutată la Direcția Națională Anticorupție, de unde ni s-a transmis că nu ni se pot da informații legate de acest dosar pentru că ar periclita ancheta.

Reamintim că Marta este dat în urmărire internațională, după ce a fost declarat dispărut în martie 2012, în momentul când era cercetat într-un dosar de evaziune fiscală cu carburanți în valoare de 56 de milioane de euro, caz instrumentat de Direcția Națională Anticorupție (DNA). În acest caz, Sorin Blejnar, fostul șef între 2009-2012 al Autorității Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), a fost condamnat, în primă instanță, la cinci ani de închisoare. Pedeapsa nu este definitivă.

marta-cautat

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here