Costel Comana, patronul Regiotrans, s-a sinucis în toaleta unui avion columbian, anunţă presa din Costa Rica

Costel ComanaPatronul companiei de transport feroviar de călători Regiotrans, Costel Comana, s-a sinucis în toaleta unei aeronave a companiei columbiene Avianca, dezvăluie presa din Costa Rica.

Cotidianul Costa Rica Hoy a dezvăluit identitatea pasagerului român care şi-a luat viaţa în toaleta unui avion al companiei Avianca. Potrivit ziarului, este vorba de Costel Comana, în vârstă de 53 de ani.

Ziariştii sud-americani remarcă faptul că numele coincide cu cel al unuia dintre cei mai bogaţi români, care are probleme cu justiţia, într-un caz de corupţie. Costel Comana călătorea din Brazilia în Costa Rica, cu escală la Bogotá.

„Se presupune că românul, care, potrivit ediţiei din 2011 a Forbes, este una dintre persoanele cele mai bogate din lume graţie afacerii sale în domeniul feroviar, a decis să plece din Brazilia, pentru a evita capturarea sa”, scrie Noticias RCN.

Ziarul Costa Rica Hoy dezvăluie şi faptul că femeia care-l însoţea l-a văzut nervos şi că omul de afaceri a fost la toaletă de mai multe ori. Atunci când a constatat că lipseşte de prea multă vreme, femeia s-a dus la toaletă şi a deschis uşa cu forţa. Acolo l-a găsit fără suflare.

Costel Comana nu avea bilet de întoarcere în Brazilia. Avionul a aterizat la San José de Costa Rica la ora 9,05 dimineaţa şi a fost dus la un terminal unde a coborât restul pasagerilor.

Săptămâna trecută au avut loc percheziţii la firma lui Costel Comana

Miercuriea trecută au avut loc mai multe percheziţii la CFR SA, compania de stat responsabilă cu administrarea infrastructuriiCostel Comana feroviare, şi la firma privată de transport pe calea ferată Regiotrans. După modelul fostului primar din Cluj-Napoca Sorin Apostu, o şefă de serviciu din CFR a apelat şi ea, susţin procurorii, la şpagă în produse şi servicii. Estrella Ştefănescu, şef de serviciu în CFR, ar fi favorizat firmele oamenilor de afaceri Iorgu Ganea şi Costel Comana în licitaţii, primind în schimb de la aceştia card de combustibil, cazări la pensiuni, telefoane mobile şi bani de nuntă.

Şefa Serviciului urmărire transporturi din CFR a fost arestată pentru posibile fapte de corupţie. RC CF Trans SRL Braşov, la care s-au făcut percheziţii, este compania deţinută de Iorgu Ganea şi Costel Comana (fost şef de gară la Braşov) şi care administrează liniile ferate pe care le-au preluat de la CFR, prin închiriere, de-a lungul a mai bine de un deceniu. Cei doi oameni de afaceri mai deţin şi compania Regiotrans Braşov, care se ocupă de operarea trenurilor de călători atât pe infrastructura neinteroperabilă (linii secundare) preluată prin închiriere de la CFR SA, cât şi pe cea interoperabilă (marile magistrale feroviare). De exemplu, Regiotrans are curse zilnice de la Bucureşti la Braşov şi retur.

Estrella Ştefănescu este acuzată de procurori că ar fi favorizat firmele oamenilor de afaceri Iorgu Ganea şi Costel Comana pentru preluarea multor trasee de la CFR Călători, pentru care aceste firme încasau subvenţii de la stat.

Citeşte şi: Dosarul mită la CFR. Cum dădea Costel Comana de la Regiotrans şpagă în natură unei funcţionare de la CFR: carduri de combustibil, telefoane mobile şi bani de dus la nuntă 

LĂSAȚI UN MESAJ