Contre între doi foști primari, pe teme de rectificare bugetară: nu iei bani în plus ca să te plimbi tu cu bucătarul

Buget 2020
Buget 2020

Darius Vâlcov a declarat sâmbătă, referitor la tăierea bugetului Administraţiei Prezidenţiale, că la viitoarea rectificare bugetară nu se acordă fonduri suplimentare „doar pentru că îţi doreşti tu să te plimbi cu bucătarul peste tot pe unde te duci la vilele de protocol”.

„Nu e vorba de dat un ban în plus sau în minus, dar atunci când ai o execuţie atât de proastă a bugetului şi doar pentru că îţi doreşti tu să te plimbi cu bucătarul peste tot pe unde te duci la vilele de protocol, asta nu înseamnă că trebuie să îţi acorde cineva mai mulţi bani la rectificare. Deci, aşa cum şi-a aşternut, aşa doarme fiecare. N-au cheltuit banii, poate îi vor cheltui data viitoare”, a declarat sâmbătă la Antena 3 consilierul guvernamental Darius Vâlcov, fost primar la Slatina, despre tăierea bugetului Administraţiei Prezidenţiale. Înainte de a fi ales președinte, Klaus Iohannis a fost primar la Sibiu.

Întrebat dacă este posibil ca Preşedinţia să rămână fără bani, aşa cum a acuzat Cotroceniu, consilierul economic al premierului Viorica Dăncilă a spus că Guvernul va acorda toate sumele necesare. „Chiar şi după rectificare, creditele de angajament, adică angajarea sumelor, se vor putea face. Şi dacă vor face aceste angajamente şi vor depăşi limita sumelor bugetare pe care le au la dispoziţie, bineînţeles că printr-o rectificare imediat sau prin fondul de rezervă se vor da banii necesari. Dar, deocamdată, când ai cheltuit sub 40% din ceea ce ai avut alocat în şapte luni de zile, la ce să te aştepţi? O să discutăm şi la următoarea rectificare cu toate ministerele. Cine şi-a cheltuit banii a primit în plus, cine nu şi-a cheltuit banii i-au fost tăiaţi banii. Şi asta va fi regula de acum încolo”, a completat Vâlcov.

Chestionat dacă Guvernul va aproba, săptămâna viitoare, rectificarea bugetară, Darius Vâlcov a răspuns: „Este decizia doamnei prim-ministru, noi suntem pregătiţi. Nu ştim dacă au venit şi avize de la CSAT pentru bugetele SRI, SIE, Administraţia Prezidenţială, şi aşa mai departe, dar în momentul în care vor fi şi aceste avize, dacă ele sunt necesare, rectificarea va trebui să fie aprobată”.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.