Alchimistul de la Hurmuzachi – doi miniștri PSD ascund impostura

Impostorul de la Hurmuzachi, Universitatea Oradea, alchimistul de la Hurmuzachi, Eugen Popescu, diplome ilegale
Eugen Popescu este încă directorul Institutului Eudoxiu Hurmuzachi

Alchimistul de la Hurmuzachi are protecție la cel mai înalt nivel. Înalți funcționarii din două ministere ale guvernării Dăncilă pun umărul la menținerea în funcție a directorului Institutului Eudoxiu Hurmuzachi, din subordinea Ministerului pentru Românii de Pretutindeni.

Eugen Popescu, directorul acuzat că a obținut ilegal diploma de studii universitare care îi permite să ocupe funcția de demnitate publică continuă să conducă Institutul, la mai bine de patru luni de la izbucnirea scandalului.

Procedând astfel, funcționarii ministerelor conduse de Ecaterina Andronescu (Ministerul Educației), respectiv Natalia Intotero și Ștefan-Radu Oprea (Ministerul pentru Românii de Pretutindeni) devine complici la aceste fapte. 

* complice = care înlesnește, tolerează, ascunde săvârșirea unei fapte reprobabile (Sursa – DEX 2009)

Eugen Popescu a echivalat o diplomă din 1995 de la o școală de formare profesională din Canada (Collège des médecines douces du Québec) într-o diplomă de studii universitare de lungă durată la Universitatea de stat din Oradea, eliberată în iulie 2000. Urmare a dezvăluirii acestor fapte, lui Eugen Popescu i se spune, chiar și pe holurile instituției pe care o conduce, „alchimistul de la Hurmuzachi”.

Eugen Popescu, Colegiul Național de Apărare
Diploma de școală profesională care a fost transformată în România în diploma de studii universitare la Oradea

Deși presa a dezvăluit situația de mai bine de patru luni, iar raportul corpului de control al Ministerului Educației a confirmat, spun surse din interior, dezvăluirile Cetățeanul.net, că diploma lui Eugen Popescu a fost emisă ilegal (deoarece „studiile” efectuate de acesta în Canada nu sunt recunoscute în România și, mai mult, Collège des médecines douces du Québec nu este instituție de învățământ superior) Ecaterina Andronescu nu a luat nicio măsură pentru restabilirea legalității.

Andronescu s-a spălat pe mâini

În loc să semneze raportul de control care stabilea impostura directorului de la Hurmuzachi, Ecaterina Andronescu s-a spălat pe mâini de caz și a trimis dosarul spre rezollvare taman instituției care a comis ilegalitatea – Universitatea din Oradea. De-a lungul ultimelor patru luni, Ecaterina Andronescu a dat mai multe declarații contradictorii, astfel:

05 martie 2019  Ministrul educației, Ecaterina Andronescu a anunțat că va solicita anularea diplomei de studii a lui Eugen Popescu deîndată ce va avea certitudinea că a fost obținută ilegal. „Aștept răspunsul oficial al Ministerului Educației din Canada, după care voi proceda în consecință. Nu voi avea nicio ezitare”, a declarat ministrul.Cetateanul Popes cu Andronescu 5 martie

21 martie 2019 – Ecaterina Andronescu ne-a înștiințat că a trimis adresă oficială în Canada pentru a lămuri dacă așa-zisul colegiu din Quebec este instituție de învățământ superior.

1 aprilie 2019 – Ecaterina Andronescu a declarat că nu va semna raportul până nu va avea un răspuns oficial de la Ministerul Educației din Quebec care să confirme cele de mai sus. „În momentul în care decizi să anulezi studiile unui om este o chestiune foarte serioasă și foarte gravă. Eu nu pot să fac lucrul acesta decât în condițiile în care am o decizie de la statul canadian că acea școală nu există și nu poate fi recunoscută (de studii superioare – n.r.)”, a spus Ecaterina Andronescu în emisiunea lui Tudor Barbu din data de 1 aprilie 2019 (ascultați începând cu minutul 29).

Somația Curții de Conturi, ignorată de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni

Ulterior, deși a primit din Canada confirmarea, spun surse din minister, că așa-zisul colegiu nu este instituție de învățământ superior, Ecaterina Andronescu ne-a comunicat că a trimis dosarul la Oradea: „Atribuțiile de verificare a respectării legalității în sistemul de învățământ românesc revin Direcției Generale Inspecție Școlară și Control”, menționându-ni-se și că toate documentele de la Oradea au fost redirecționate către această direcție „din cadrul Ministerlui Educației Naționale în vederea competentei soluționări”.

În tot acest timp, demnitarii din Ministerul pentru Românii de Pretutindeni nu au mișcat nici ei vreun deget pentru a reinstaura legalitatea. Deși au luat la cunoștință de faptul că institutul ar putea avea o conducere ilegală, iar Curtea de Conturi le-a solicitat să demareze verificări în acest sens, Natalia Intotero și mai nou interimarul Oprea nu au luat nicio măsură. Vom reveni cu detalii spectaculoase.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here