Senator american: Ce e mai rău pentru Ucraina abia acum urmează din punct de vedere militar

Membrii Congresului au primit luni informații confidențiale de la înalți oficiali americani din apărare și informații despre situația din Ucraina. Chiar dacă nu sunt autorizați să le facă publice, unii dintre ei au făcut totuși remarci elocvente la sfârșitul acestui briefing.

„Ce e mai rău abia urmează să vină din punct de vedere militar”, a spus senatorul republican Lindsey Graham, care a afirmat că se teme că trupele ruse se angajează într-o „politică a pământului ars”.

„Rusia va încerca să încercuiască şi să ocupe Kievul în următoarele câteva săptămâni. Lupta pentru Kiev va fi lungă şi sângeroasă, iar ucrainenii se pregătesc rapid să lupte pentru fiecare colţ de stradă”, a scris senatorul Chris Murphy pe contul său de Twitter.

Murphy, senator din Connecticut, afirmă că Rusia este în urmă faţă de programul planificat pentru invazie. El a mai spus că naţiunile occidentale nu numai că vor îngheţa, ci şi vor confisca bunurile preşedintelui rus şi ale oligarhilor de top, apreciind că “probabil un pas mai înaintat decât a anticipat cercul apropiat al lui Putin”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here