Un convoi militar rusesc lung de 60 de kilometri e în drum spre Kiev

Sursa: MAXAR
Sursa: MAXAR

Invazia Rusiei în Ucraina a ajuns în ziua a șasea. Au fost numeroase bombardamente peste noapte în marile orașe ale Ucrainei. Imagini din satelit arată că un convoi militar rusesc lung de peste 60 de kilometri se îndreaptă spre capitala Kiev. Conviul este format din tancuri, blindate și alte tipuri de mașini și aparate militare, potrivit unor imagini de satelit capturate de Maxar.

Un obuz rusesc a lovit o maternitate de lângă Kiev, a anunțat directorul general al spitalului, Vitaliy Girin, pe Facebook. Maternitatea privată Adonis este situată în satul Buzova, pe autostrada Zhytomyr, lângă Kiev, unde au loc lupte grele. Potrivit lui Girin, toți oamenii au fost evacuați din clădirea grav avariată.

Zeci de soldaţi ucraineni au fost ucişi, duminică, într-un atac al artileriei ruse asupra localităţii Ohtîrka, la nord-est de Kiev, a anunţat un oficial local. 

Dmitro Zhiviţki, şeful administraţiei de stat a regiunii Sumi, spune că atacul a distrus o unitate militară ucraineană, iar salvatorii şi voluntarii au recuperat cadavrele din moloz. 

UE va trimite în Ucraina 70 de avioane de luptă, au anunțat Forțele aeriene ucrainene, potrivit The Kyiv IndependentBulgaria va furniza 16 MiG-29 și 14 Su-25, Polonia va trimite 28 de unități MiG-29, iar Slovacia – 12 MiG-29.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here