La moartea Oliviei Newton-John

Foto: https://www.facebook.com/olivianewtonjohn
facebook.com/olivianewtonjohn

Vedeta celebrului musical ”Grease”, în care a jucat alături de John Travolta, Olivia Newton-John a murit la vârsta de 73 de ani, în reşedinţa sa din sudul Californiei.

Legenda pop din anii ’70 şi ’80, Olivia Newton-John a fost recompensată cu patru trofee Grammy. După deces, în Australia regretele au curs în valuri. A fost lăudată pentru munca sa pasionată pentru promovarea cercetării şi îngrijirilor în domeniul cancerului după ce s-a luptat cu această boală timp de de 30 de ani.

În Sydney, rezidenţii laolaltă cu turiştii au împărtăşit amintiri dragi din vremea copilăriei marcate de melodii din repertoriul lui Newton-John, printre care piese precum Physical şi Hopelessly Devoted to You.

„M-am uitat (la ”Grease”) de nenumărate ori când eram copilă şi adolescentă, aşa că da, este un mare şoc. Este o legendă a Australiei, foarte trist, mult prea tânără pentru a muri’”, a declarat în Sydney Clara Zwack, o cercetătoare ştiinţifică.

Televiziunea australiană a fost invadată cu numeroase cereri de a difuza piesa lui Newton-John din 1980 „Xanadu”, din coloana sonoră a filmului cu acelaşi titlu.

Lupta cu cancerul

Vedeta pop a fost diagnosticată cu cancer în 1992, iar în 2017 a dezvăluit că boala s-a extins în regiunea lombară, artista fiind nevoită să-şi anuleze concertele.

Prim-ministrul Anthony Albanese a numit-o pe Newton-John „o strălucire veselă în vieţile noastre”.

„Moştenirea ei va dăinui, în muzica şi filmele ei, în convingerea ei că într-o zi va fi descoperit leacul pentru cancer”, a scris Albanese pe Twitter.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here