Surse: Fostul prefect Ion Țincu pleacă din funcția de șef la Poliția locală București

Țincu
Ion Țincu

Fostul prefect al Capitalei, Ion Țincu, va părăsi funcția de șef al Poliției locale București, urmând să ocupe, cel mai probabil de pe 23 ianuarie 2016, funcția de director general al direcției Juridice din cadrul Primăriei Sectorului 5, au declarat, pentru cetățeanul.net,surse din cadrul Primăriei Generale a Capitalei.

Nu se știe încă cine va ocupa funcția de șef al Poliției locale București, dar favorit ar fi Ștefan Văsîi, fost șef la Poliția Locală Voluntari, aflat în prezent pe o funcție în cadrul poliției locale a Capitalei

Liberalii i-au cerut demisia

Europarlamentarul PNL Cristian Buşoi solicită demisia şefului Poliţiei Locale Bucureşti, Ion Ţincu. PNL-istul vorbește despre mafia firmelor de pază din Capitală.

Într-un comunicat remis de europarlamentarul liberal Cristian Bușoi, acesta îi cerea deja demisia lui Țincu și trăgea un semnal de alarmă asupra firmelor de pază private care acționează în numele Poliției Locale București.

Siguranța cetățenilor trebuie să fie un obiectiv prioritar, la care să contribuie în mod substanțial și administrația locală. Din păcate, în București, în ciuda unor bugete din ce în ce mai mari, Poliția Locală nu a reușit să ofere cetățenilor convingerea că își face datoria. În multe situații, există firme de pază private, care acționează în numele Poliției Locale București, așa cum se întâmplă, de exemplu, în Parcul Herăstrău. Fără nicio bază legală, Poliția Locală deleagă competențe firmelor private. Un exemplu este așa-zisa poliție locală călare- în fapt o firmă de pază privată, care umblă cu însemnele Poliției Locale”, a scris Bușoi, citat de PSNews.ro.

Cetățeanul TV

2 COMENTARII

  1. Da sa se dea dtumul hotilor si borfasilor.In felul asta nu o sa mai avem nici un dram de siguranta cind calatorim cu mijloacele de transport in comun sau chiar pe drumurile publice.Nici cind ne ducem la servici sau la magazin pt cumparsturile zilnice. Femeile vor fi jefuite ziua in amiaza mare si mai ales cele in etate deposedate de bruma de bani pt cosnita iar cele mai tinere jefuite si violate . Taximetristii jefuiti etc. Dati drumul puscariasilor ca va fi grozav de bine.

  2. anuntul cred ca era urmatoru, prefectul a plecat din functia……. nu ca o sa plece ca poate pleca peste 1000 de ani, ce ziceti stimati ziaristi de cacat. Acum daca ratb uita sa isi ridice locurile amenajate pt. a fi o statie de autobuz, noi politia amendam ca a parcat in statia troleibuzului(politistului) care nu cunoaste legile, inseamna ca nu are ce cauta in politie si pa , la porumb cu el.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here