Wizz Air acceptă bagaje mai mici la bord. Schimbă politica bagajelor de la 1 noiembrie

operatorii aerieni wizz air bagaje mai mici doua curse noi

Wizz Air acceptă la bord bagaje mai mici, schimbând astfel politica bagajelor care pot fi luate la bord, din 1 noiembrie.  

Dacă în urmă cu un an, compania aeriană introducea o nouă politică de bagaje, care a permis până acum pasagerilor să aducă la bordul aeronavei un singur bagaj de mână, cu dimensiuni maxime de 55 x 40 x 23 centimetri și o greutate de până la 10 kilograme, inclus în prețul biletului. De la 1 noiembrie, dimensiunea bagajului acceptat la bord va fi până la 40x30x20cm.

Wizz Air introduce un nou tip de bagaj de cală, cu o greutate maximă de 10 kg, pe lângă opțiunile de 20 kg și 32 kg existente, cu un tarif de la 7 euro.

Noua politică de bagaje mai mici are și motivare

Politica bagajelor este schimbată din nou, dar de data aceasta, motivarea companiei ține de faptul că bagajele fac ca avioanele să întârzie, mai ales că operatorul aerian are mii de zboruri anual.

Wizz Air prezintă noile reguli ca pe o facilitate care garantează tuturor pasagerilor să aducă un bagaj gratuit la bord începând cu 1 noiembrie 2018, bazat pe cifre care arată că peste 10.000 de zboruri anual sunt afectate de întârzierile legate de bagaje și că, în ultimii cinci ani, durata medie a șederii la o destinație a scăzut continuu, astfel că fiecare al treilea călător Wizz Air călătorește 3 zile sau mai puțin.

Doar pasagerii care au achiziționat serviciul de acces prioritar vor avea permisiunea de a aduce și un troller suplimentar, cu dimensiunea maximă de 55 x 40 x 23 cm. În practică, aproape niciun pasager nu își poziționează bagajul sub scaun, ci în compartimentele de deasupra scaunelor, mai de fiecare dată insuficiente pentru toate bagajele ca spațiu disponibil. Mai mult, sunt rare cazurile în care la îmbarcare este verificată dimensiunea bagajelor.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here