În ce destinații populare și mai ieftine din Europa poți merge în toamnă

destinații populare

Pentru că, de cele mai multe ori, călătorii obișnuiesc să se îndrepte către destinații populare, echipa din spatele motorului gratuit de căutare a călătoriilor momondo.ro a selectat orașe europene trecute cu vederea de turiști, însă care oferă la fel de multe experiențe ca renumitele capitale. În plus, alegerea acestor destinații poate duce la economii de până la 34%.

Specialiștii momondo.ro au analizat căutările pentru hoteluri pentru a afla care sunt cele 10 orașe care atrag cei mai mulți turiști în căutarea unui city break în Europa. Pe baza acestora, echipa din spatele motorul de căutare a pregătit lista destinațiilor mai puțin cunoscute pentru a-i inspira și ajuta pe călători să străbată locuri noi, în timp ce fac economii semnificative la cazare.

„În mod firesc, cele mai populare orașe sunt și cele mai scumpe, iar sentimentul că plătești mai mult decât primești, împreună cu înghesuiala permanentă printre ceilalți turiști pot fi într-adevăr inconfortabile”, spune Mircea Giurcă, reprezentantul momondo în România. „Descoperirea destinațiilor mai puțin știute încă este un prim pas pentru români în a-și crea propria călătorie, a trăi experiențe noi și, așa cum o arată datele noastre referitoare la cazare, de a face economii.”

Orașe mai puțin cunoscute și mai ieftine din Europa
Nr. crt. Destinație populară de city break Prețul mediu pe noapte pentru o cameră dublă într-un hotel de 3-4 stele, în cea mai populară destinație Orașe noi de city break Prețul mediu pe noapte pentru o cameră dublă într-un hotel de 34 stele, în noua destinație Economii posibile la cazare în noile destinații vs. destinația populară
1 Roma, Italia 83€ 1. Napoli 81€ 2%
2. Bologna 93€
3. Torino 91€
2 Chania, Grecia 91€ 1. Rethymno 91€ 0%
2. Kissamos 102€
3. Agios Nikolaos 127€
3 Paphos, Cipru 75€ 1. Larnaca 71€ 5%
2. Kyrenia 60€
3. Polis Chrysochous 56€
4 Barcelona, Spania 120€ 1. Sevilla 84€ 30%
2. Santiago de Compostela 81€
3. Zaragoza 40€
5 Istanbul, Turcia 45€ 1. Izmir 72€ 11%
2. Trabzon 48€
3. Göreme 103€
6 Lisabona, Portugalia 97€ 1. Évora 82€ 15%
2. Coimbra 84€
3. Aveiro 76€
7 Dubrovnik, Croația 134€ 1. Trogir 89€ 34%
2. Cavtat 110€
3. Zadar 101€
8 Londra, Regatul Unit 127€ 1. Bristol 102€ 20%
2. Newcastle 96€
3. Manchester 103€
9 Berlin, Germania 83€ 1. Leipzig 81€ 2%
2. Dresden 73€
3. Heidelberg 101€
10 Paris, Franța 114€ 1. Nantes 78€ 32%
2. Montpellier 86€
3. Bordeaux 90€

 

În loc de Roma, Berlin sau Barcelona alege Napoli, Leipzig sau Sevilla

Conform datelor momondo.ro, Napoli, Sevilla și Leipzig sunt destinații de city break cu oferte cel puțin la fel de bogate ca și capitalele foarte cunoscute. În Napoli, celebra bucătărie italiană are propriile rețete locale, cu nimic mai prejos decât cea din Roma, aflându-se, în plus, la malul Mediteranei și în apropierea muntelui Vezuviu.

Orașul german Leipzig oferă o cultură muzicală ce o rivalizează pe cea din Berlin, în vreme ce în însorita Sevilla economiile pentru o noapte pe o cameră dublă într-un hotel de 3-4 stele pot ajunge până la 30%, comparativ cu Barcelona.

Cum să stai departe de cozile din Lisabona, Londra și Chania

În locul Lisabonei, călătorii curioși ar putea alege Évora, un „oraș-muzeu”, înscris pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO și un amestec fascinant de vechi și nou. Pentru experiențe artistice și o viață de noapte vibrantă, în spații cu un stil propriu, Bristol este orașul englezesc mai puțin cunoscut de către călătorii de altfel obișnuiți cu zborurile către Londra.

Majoritatea celor care își plănuiesc vacanța pe o insulă grecească optează pentru Chania, cel de-al doilea cel mai mare oraș al insulei Creta, și tind să scape din vedere fermecătorul Rethymno, aflat pe aceeași insulă. Influențele venețiene, otomane și portul pitoresc rămân la fel de prezente în ambele orașe, dar Rethymno câștigă teren  prin străzile mai libere și atmosfera mai relaxată.

Amână călătoriile în Paris, Dubrovnik și Istanbul în favoarea unor experiențe autentice noi

La capitolul cazare, și nu numai, Paris este un oraș scump, iar călătorii aflați în căutarea unei alternative mai convenabile bugetului pot alege Nantes, capitala plină de viață a Bretaniei. În vreme ce o cameră la un hotel de 3-4 stele în Paris costă, în medie, 114€, în Nantes prețul ajunge la 78€, economisind astfel până la 32%.

Trogir este orașul medieval al Croației și o alternativă la Dubrovnik. Aflat pe o mică insulă în apropiere de Split, Trogir este străbătut de străzi de marmură și ascunde un bulevard la malul mării. Când vine vorba de Istanbul, de altfel capitala plină de istorie, arome și culori, cozile din fața obiectivelor sale istorice pot fi uneori copleșitoare. În schimb, orașul Izmir este treilea cel mai mare oraș al Turciei, cu o istorie de 5.000 de ani și, implicit, mai puțin aglomerat și cu oferte de cazare de până la 11% mai ieftine.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here