Anunț de ultimă oră de la Primăria Capitalei. Arena Națională se redeschide cu o lună mai devreme

Arena Naţională se redeschide gazonul de pe Arena Națională Arena Naționala se închide

Arena Naţională se redeschide cu o lună mai devreme decât era estimat, fiind refăcut gazonul, a anunţat joi Primăria Municipiului Bucureşti.

Potrivit Primăriei Capitalei, Arena Naţională se redeschide cu o lună mai devreme decât durata estimată pe 12 noiembrie, atunci când s-a luat decizia închiderii pentru refacerea completă a suprafeţei de joc. Între timp, firma contractată de PMB a finalizat lucrările de refacere, întreţinere şi mentenanţă ale gazonului.

Anunţul a fost făcut de primarul general, Gabriela Firea, care a mers joi să verifice starea gazonului şi capacitatea Arenei de a găzdui evenimente în condiţii optime. “Toate aceste lucrări care au durat exact o lună de zile (12 noiembrie – 12 decembrie) erau absolut necesare şi nu puteau fi realizate în paralel cu competiţii sau evenimente. Au fost realizate lucrări de însămânţare, de fertilizare şi de nivelare a gazonului, astfel încât să corespundă şi standardelor tehnice, Arena să fie funcţională, dar şi celor estetice. Mă bucur că s-au ţinut de treabă şi că acum totul este în ordine. La Direcţia de Investiţii din Primăria Capitalei deja există o solicitare pentru meciul din 22 decembrie dintre FCSB şi CFR Cluj. Cei care au lucrat spun că sunt condiţii optime de joc”, a spus Firea.

Arena Națională se redeschide. Ce spune Gabriela Firea

Conform sursei citate, referitor la contractul suspendat în luna iunie ca urmare a investigaţiei DNA – protocolul de colaborare dintre Primărie şi FCSB, “era un barter absolut legal, care a încetat odată cu demararea anchetei, în urma unui articol de presă publicat de o gazetă sportivă”.

“Deşi au existat acele verificări, toate procedurile au fost în întregime legale. Pentru a nu mai avea, pe viitor, probleme cu starea gazonului, lucrăm acum la încheierea unui acord-cadru pe trei ani de zile. Un alt aspect important este faptul că multe dintre companiile municipale ale Primăriei Capitalei lucrează foarte bine aici, la Arena Naţională şi asigură standarde de calitate, fapt care arată utilitatea înfiinţării lor şi faptul că funcţionează foarte bine”, a mai spus Firea.

PMB arată că, prin Direcţia Investiţii, a achiziţionat servicii de întreţinere şi mentenanţă a gazonului pentru Arena Naţională, conform legislaţiei în vigoare, printr-o procedură simplificată în valoare de aproximativ 100.000 de euro, care asigură mentenanţa până la sfârşitul anului şi în primele patru luni ale anului viitor.

“În prezent, a fost redactat, la nivelul departamentelor de profil din Primăria Capitalei, caietul de sarcini pentru a contracta un acord-cadru pentru următorii trei ani. Documentaţia este pe circuitul intern de avizare, iar valoarea contractului va rezulta în urma consultării de piaţă, potrivit procedurilor legale. Data estimată pentru lansarea procedurii de achiziţie este sfârşitul lunii ianuarie 2019”, mai arată PMB, în comunicatul prin  care anunță că Arena Națională se redeschide.

LĂSAȚI UN MESAJ

*