Se pot depune candidaturile la Premiul european pentru oraşe accesibile. Bucureştiul n-are nicio şansă

orașe accesibileOrașele cu peste 50.000 de locuitori din România și celelalte state membre UE sunt invitate să-și depună candidatura la Premiul european pentru orașe accesibile, până pe 10 septembrie 2015, ora 24,00 CET.

Premiile vor fi în număr de trei, plus două mențiuni speciale pentru: accesibilitate la locul de muncă și orașe inteligente și accesibile, a precizat miercuri Comisia Europeană.

Ele vor fi acordate unui număr de cinci orașe europene, în cadrul unei ceremonii ce va avea loc pe 7 decembrie 2015, la Bruxelles, cu ocazia conferinței anuale „Ziua europeană a persoanelor cu dizabilități”. Orașele câștigătoare vor fi premiate pentru eforturile depuse în vederea facilitării accesului persoanelor cu dizabilități și a persoanelor vârstnice la spațiile publice, transportul în comun și tehnologiile de comunicații.

Selecția va avea loc pe două nivele: național și european. Maximum trei orașe vor fi selectate de către juriile din fiecare stat membru, pe baza criteriilor de evaluare furnizate de către Comisia Europeană. Acești candidați naționali la Premiul european pentru oraşe accesibile vor fi evaluați apoi de către un juriu european.

Premiul se află la a şasea ediție și face parte din eforturile mai ample ale UE de a crea o Europă fără bariere. Îmbunătățirea accesibilității contribuie la eliminarea numeroaselor obstacole cu care încă se confruntă cetățenii în viața lor cotidiană, în ce privește utilizarea transportului în comun, consultarea informațiilor on-line și traiul independent.

În condiţiile în care majoritatea mijloacelor de transport ale RATB nu au podea coborâtă, iar trotuarele sunt ocupate de maşini parcate neregulamentar, se pare că primarul general Sorin Oprescu n-ar trebui să se obosească pentru a depune candidatura Bucureştiului la Premiul european pentru oraşe accesibile.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here